Karácsonyi borjúcomb mézes birssel, édesburgonyával
Amennyiben szeretnéd megúszni egy egyszerű, de fenomenális kajával a szentestét, hogy ne hullafáradtan ess a fa alá, akkor itt a tuti befutó. Tudom, a legtöbb családnak megvan a szent, megmásíthatatlan karácsonyi menüje, de hátha ez az év hoz valami új dolgot a megszokott ünnepi vacsorák sorába.
A borjúhússal két parádés dolog történhet. Az egyik a borjúpaprikás, a másik ez a recept. Ami viszont veled történik, ha borjút eszel: A, D, B1, B2 és B6 vitamint juttatsz a szervezetedbe, és kevesebb zsírt, mint a marhahússal.
Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos
Zöldséges szarvas-ragu
Szekszárdi kalandozásunk nem múlhatott fantasztikus vörösborok nélkül, és nem múlhat vadhús nélkül sem. Nem messze található a Gemenci erdő, mely messze földön híres csodálatos állatállományáról. Az egyik legegészségesebb hús, amivel találkozhatsz, az a vadhús. Gondolj csak bele! Csupa természetes, adalékoktól mentes kaját esznek ezek az állatok, óriási szabad területen élnek, mindig a friss levegőn, emiatt a legfenntarthatóbb gazdálkodású húsnak számít. Plusz rengeteg vitamint, ásványi anyagot tartalmaz és kiváló vasforrás.
Egy egyszerűen elkészíthető, és nem dominánsan „vad” ízű ételt választottam,, csináljátok meg ti is, tuti lesz a siker!
Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos
Mama sós stanglija
Ugye mindenkinek van hagyományos, az anyukájától, vagy nagymamájától örökölt receptje? Nos, ez az enyém, most közre adom, mert sokáig omlós marad, és annyira jó, hogy nem lehet betelni vele!
Tipp: derelye vágóval darabold, így lesz cikkcakkos a széla.
Használj bátran különleges sajtot hozzá, remek lesz füstölt-, vagy kecskesajttal is
Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos
Karácsonyi kalács körtével, libamájjal
Tudom, nem ez a legolcsóbb étel, de talán karácsonykor megengedhetünk magunknak egy kis fényűzést.
Tökéletes előételnek, de ha valaki szereti a lukszus reggeliket, akkor ezzel nagyot lehet vakítani.
Egy fontos dolog: ez a máj nem hasonlít a zsírjában eltett, hideg verzióra. Gyönyörű krémes lesz a belseje, roppanós a kérge, egy igazi gasztrocsoda!
Tipp: Liba helyett használhatsz kacsamájat, az valamivel olcsóbb.
A körtét előre is el lehet készíteni, akkor kevesebb a vacakolás a recepttel.
Nyugodtan használhatsz egyéb fűszereket is, jól adja magát pl a csillagánizs a körtében.
Ne legyen túl forró a serpenyő, mert akkor hamar megég a máj, de belül nem sül át.
Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos