receptet találtunk
Tudom, nem ez a legolcsóbb étel, de talán karácsonykor megengedhetünk magunknak egy kis fényűzést. Tökéletes előételnek, de ha valaki szereti a lukszus reggeliket, akkor ezzel nagyot lehet vakítani. Egy fontos dolog: ez a máj nem hasonlít a zsírjában eltett, hideg verzióra. Gyönyörű krémes lesz a belseje, roppanós a kérge, egy igazi gasztrocsoda! Tipp: Liba helyett használhatsz kacsamájat, az valamivel olcsóbb. A körtét előre is el lehet készíteni, akkor kevesebb a vacakolás a recepttel. Nyugodtan használhatsz egyéb fűszereket is, jól adja magát pl a csillagánizs a körtében. Ne legyen túl forró a serpenyő, mert akkor hamar megég a máj, de belül nem sül át.
Kép forrás: saját forrás
A meghámozott, darabolt körtéket tedd fel főni 4 evőkanál vízzel, mézzel, a vaníliás cukorral és a rozmaringgal.
Ha megpuhult a körte, és kicsit megsziruposodott a méz, akkor kész is vagy.
A hűtőből kivett libamájat középen válaszd ketté, a nagy eret távolítsd el.
Kicsit ferdén vágj belőle két centis szeleteket, és egy nem túl forró serpenyőben kezd el sütni.
Közben sózd, borsozd. Figyelj rá, ha az egyik fele szépen megsült, akkor lehet fordítani.
Szeleteld és pirítsd meg a kalácsot, vajazd meg. Erre halmozd a körtét, tetejére a májat.
Szórd meg sópehellyel.
Allergének: