Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Karácsonyi kalács körtével, libamájjal

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

Tudom, nem ez a legolcsóbb étel, de talán karácsonykor megengedhetünk magunknak egy kis fényűzést. Tökéletes előételnek, de ha valaki szereti a lukszus reggeliket, akkor ezzel nagyot lehet vakítani. Egy fontos dolog: ez a máj nem hasonlít a zsírjában eltett, hideg verzióra. Gyönyörű krémes lesz a belseje, roppanós a kérge, egy igazi gasztrocsoda! Tipp: Liba helyett használhatsz kacsamájat, az valamivel olcsóbb. A körtét előre is el lehet készíteni, akkor kevesebb a vacakolás a recepttel. Nyugodtan használhatsz egyéb fűszereket is, jól adja magát pl a csillagánizs a körtében. Ne legyen túl forró a serpenyő, mert akkor hamar megég a máj, de belül nem sül át.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:

hozzávalók

1 db libamáj
4 db körte
3 ek méz
1 zacskó vaníliás cukor
1 ág rozmaring
1 db kalács
vaj, só, bors, kevés víz

elkészítés

1

A meghámozott, darabolt körtéket tedd fel főni 4 evőkanál vízzel, mézzel, a vaníliás cukorral és a rozmaringgal.

2

Ha megpuhult a körte, és kicsit megsziruposodott a méz, akkor kész is vagy.

3

A hűtőből kivett libamájat középen válaszd ketté, a nagy eret távolítsd el.

4

 Kicsit ferdén vágj belőle két centis szeleteket, és egy nem túl forró serpenyőben kezd el sütni.

5

Közben sózd, borsozd. Figyelj rá, ha az egyik fele szépen megsült, akkor lehet fordítani.

6

Szeleteld és pirítsd meg a kalácsot, vajazd meg. Erre halmozd a körtét, tetejére a májat.

7

Szórd meg sópehellyel.


Allergének: