receptet találtunk
Minden karácsonyi vacsorák nyitánya lesz ez a parádésan krémes, fűszeres ízű borleves! Ünnep lévén most egy drágább bort választottam, de a karácsony ezt azért megérdemli. Elkészítése nem egy nagy tudomány, egyedül a habgaluskával kell vigyázni. Ne legyen túl forró a tej, csak szépen bugyogjon, és egy szűrőn csöpögtesd majd le a galuskákat. Ja, és válassz nagy átmérőjű, alacsony peremű edényt a kifőzésükhöz, egyébként lehetetlen megfordítani.
Kép forrás: saját forrás
A tojássárgákat keverd habosra a 120 g cukorral.
A bort forrald fel a fűszerekkel, és fél citrom levével.
Önts bele két deciliter hidegvizet, majd lassan csorgasd bele a tejszínt, közben folyamatosan kevergesd.
Ezt a keveréket nagyon lassan, csorgatva dolgozd össze a cukros tojássárgákkal, majd tedd vissza a takarékra vett lángra.
Kevergesd, érezni fogod, hogy lassan besűrűsödik. Ekkor szűrd át, így kikerülnek belőle a fűszerek, és selymes lesz az állaga.
Verd fel a tojásfehérjéket kemény habbá, közben add hozzá a 150 g cukrot is.
Forrósítsd fel a tejet, egy kanállal szaggasd bele a galuskákat. Vigyázz, főzés közben megdagadnak. Oldalanként 2-3 perc, kész is.
A szeletelt mandulát egy felforrósított serpenyőben pirítsd meg, és mehet is a tálalás!
Tipp: ha gyerekek nem esznek a levesből, akkor a fűszereket csak egy deci borban főzd ki. A maradékot csak ez után add hozzá, de azzal már ne forrald, csak melegítsd. Így megmarad benne az alkohol, jobb lesz a hangulat☺
Allergének: