Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Zöldséges szarvas-ragu

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

Szekszárdi kalandozásunk nem múlhatott fantasztikus vörösborok nélkül, és nem múlhat vadhús nélkül sem. Nem messze található a Gemenci erdő, mely messze földön híres csodálatos állatállományáról. Az egyik legegészségesebb hús, amivel találkozhatsz, az a vadhús. Gondolj csak bele! Csupa természetes, adalékoktól mentes kaját esznek ezek az állatok, óriási szabad területen élnek, mindig a friss levegőn, emiatt a legfenntarthatóbb gazdálkodású húsnak számít. Plusz rengeteg vitamint, ásványi anyagot tartalmaz és kiváló vasforrás. Egy egyszerűen elkészíthető, és nem dominánsan „vad” ízű ételt választottam,, csináljátok meg ti is, tuti lesz a siker!

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:

hozzávalók

1 kg szarvas apróhús
2 db vöröshagyma tisztítva, aprítva
2 gerezd fokhagyma tisztítva, aprítva
50 g szárított vargánya
150 g sűrített paradicsom
2 ek zsír
3 ek szárított borókabogyó
3 babérlevél
2 levél angolzeller
3 db répa tisztítva, nagyobb darabokra vágva
2 db zöldséggyökér tisztítva, nagyobb darabokra vágva
1 nagy marék kelbimbó
1 db póréhagyma
Só, bors
Szekszárdi vörösbor, vagy alaplé, vagy víz

elkészítés

1

Langyos vízben áztasd be a vargányát.

2

Egy vastag aljú edényben forrósítsd fel a zsírt, párold meg benne a hagymát.

3

Add hozzá a fokhagymát és az apróra vágott angolzellert, kavargasd két percig, majd add hozzá a sűrített paradicsomot.

4

Alaposan kavard össze, tedd bele a vadhúst, és sózd borsozd.

5

Elérkezett a zöldségek ideje, ugorhatnak a lábasba a fűszerekkel együtt. Ne feledd el a vargányát és a pórét sem.

6

Használd bátran a gomba áztatólevét, majd öntsd fel vörösborral, vagy alaplével, és mehet két órára 170 fokra felmelegített sütőbe, vagy forrás után lassú tűzön rotyogtasd ugyan ennyi ideig. Isteni illatok fognak terjengeni a konyhában, már csak néhány szelet kenyér kell, és kezdődhet a vadlakoma!

7

Tipp: ne vágd nagyon apróra a húst, szebben tudod tálalni a nagyobb darabokat. Ha valaki tart a domináns vadíztől, akkor pácolja be a húst előző nap só, bors, szárított kakukkfű és olívaolaj keverékével. Ezzel öntsd le, néha forgasd át.


Allergének: