receptet találtunk
Szekszárdi kalandozásunk nem múlhatott fantasztikus vörösborok nélkül, és nem múlhat vadhús nélkül sem. Nem messze található a Gemenci erdő, mely messze földön híres csodálatos állatállományáról. Az egyik legegészségesebb hús, amivel találkozhatsz, az a vadhús. Gondolj csak bele! Csupa természetes, adalékoktól mentes kaját esznek ezek az állatok, óriási szabad területen élnek, mindig a friss levegőn, emiatt a legfenntarthatóbb gazdálkodású húsnak számít. Plusz rengeteg vitamint, ásványi anyagot tartalmaz és kiváló vasforrás. Egy egyszerűen elkészíthető, és nem dominánsan „vad” ízű ételt választottam,, csináljátok meg ti is, tuti lesz a siker!
Kép forrás: saját forrás
Langyos vízben áztasd be a vargányát.
Egy vastag aljú edényben forrósítsd fel a zsírt, párold meg benne a hagymát.
Add hozzá a fokhagymát és az apróra vágott angolzellert, kavargasd két percig, majd add hozzá a sűrített paradicsomot.
Alaposan kavard össze, tedd bele a vadhúst, és sózd borsozd.
Elérkezett a zöldségek ideje, ugorhatnak a lábasba a fűszerekkel együtt. Ne feledd el a vargányát és a pórét sem.
Használd bátran a gomba áztatólevét, majd öntsd fel vörösborral, vagy alaplével, és mehet két órára 170 fokra felmelegített sütőbe, vagy forrás után lassú tűzön rotyogtasd ugyan ennyi ideig. Isteni illatok fognak terjengeni a konyhában, már csak néhány szelet kenyér kell, és kezdődhet a vadlakoma!
Tipp: ne vágd nagyon apróra a húst, szebben tudod tálalni a nagyobb darabokat. Ha valaki tart a domináns vadíztől, akkor pácolja be a húst előző nap só, bors, szárított kakukkfű és olívaolaj keverékével. Ezzel öntsd le, néha forgasd át.
Allergének: