receptet találtunk
Amennyiben szeretnéd megúszni egy egyszerű, de fenomenális kajával a szentestét, hogy ne hullafáradtan ess a fa alá, akkor itt a tuti befutó. Tudom, a legtöbb családnak megvan a szent, megmásíthatatlan karácsonyi menüje, de hátha ez az év hoz valami új dolgot a megszokott ünnepi vacsorák sorába. A borjúhússal két parádés dolog történhet. Az egyik a borjúpaprikás, a másik ez a recept. Ami viszont veled történik, ha borjút eszel: A, D, B1, B2 és B6 vitamint juttatsz a szervezetedbe, és kevesebb zsírt, mint a marhahússal.
Kép forrás: saját forrás
Sütés előtt legalább egy órával vedd ki a húst a hűtőből.
Egy forró serpenyőben kevés olajon süsd körbe, legyen mindenütt szép aranybarna. Közben sózd meg alaposan.
Ha kezelhetőre hűlt, kend meg vékonyan mustárral.
A zacskó borsot törd össze egy mozsárban, és egyenletesen borítsd be vele a mustáros combot.
Mosd meg az édesburgonyát és a birset, tedd a hagymákkal együtt egy magasabb falú tepsibe. Önts alá egy kevés olajat, majd rá az alaplevet vagy a bort.
Helyezd középre a combot, tedd mellé a rozmaringot, és mehet az egész a 160 fokra előmelegített sütőbe. Egy ekkora darab hús 1,5 óra alatt átsül, ha van húshőmérőd, akkor 60 fokos maghőmérsékletig süsd. Ne használj légkeverést, mert az kiszárítja a húst, ehhez az alul-felül sütés az ideális. Időnként ellenőrizheted az édesburgonyát és a birset is, de ennyi idő alatt még nem szabadna szétesniük.
Ha kész, a gyümölcsöt vágd ketté, egy serpenyőben olvassz mézet, és forgasd bele.
A hús alatt összegyűlt levet szűrd le, ezután egy kis lábasban kezdd el lassan forralni. Így besűrűsödik, és meg tudod vele locsolni a felszeletelt combot.
Tálald egy óriási tálon az egész fogást, fenomenálisan néznek ki a színek együtt, az illat pedig mindenkit elvarázsol majd.
Tipp: Érdemes nagyobb adagot sütni, így következő nap a vékonyra szeletelt húsból szendvicset vagy salátát készíthetsz.
Tipp: Sem az édesburgonyát, sem a birset nem szükséges meghámoznod, ezzel is időt takaríthatsz meg.
Tipp: A megsült hagymákat egy forró serpenyőben zsiradék nélkül süsd át, így karamellizálódnak és még intenzívebb ízük lesz.
Tipp: Akik tejmentes diétán vannak, nekik sem kell lemondaniuk erről a teljesen retro, de fenséges desszertről. Nyugodtan cseréljétek a normál tejet a kedvenc növényi tejetekre.
Allergének: