Tartva az eddig elkészített finomságok színvonalát, egy ínycsiklandóan finom rozé kacsamell recepttel jelentkezik a Lefőzlek, ami szinte kötelező megsütnivaló minden szárnyas ételt kedvelőnek. Ezek után pedig egy különlegesen finom körtés sütemény következik, ami nem rest maradék kalácsot felhasználni, bizonyítva a maradékmentés hasznosságát és fontosságát.
Októberben két fantasztikus boros recepttel készül a Lefőzlek: egy rizottóval és egy camemberttel. Mindkettőben érintett lesz a hónap témája: a bor, ami nem csak mint hozzávaló, hanem természetesen, mint kísérő is kiváló választás az elkészült ételek mellé.
Ha valahol, akkor a konyhában egész biztosan nem igaz a mondás, hogy járt utat járatlanért el ne hagyj. Nagyon kellemes meglepetések érhetnek, ha ki merjük próbálni az újdonságokat vagy más nemzetek konyháit. Ebben segít az Auchan nemzetközi konyha kínálata, valamint Havas Dóra és Rákóczi Feri, akiktől megismerhetitek többek között a csicseriborsós curry vagy a hoisin sertésszűz receptjét.
Ha nem tudjátok eldönteni, mit egyetek, vagy épp milyen újdonságot próbáljatok ki, tegyétek azt, amit Havas Dóra és Rákóczi Feri: sorsoljatok! Így dőlt el, hogy az Auchan nemzetközi konyha kínálatából beszerzett legkülönbözőbb alapanyagokból mely nemzet melyik ételét készítik el, és kerülhetett egymás mellé Dóra csicseriborsós curryje és Feri pestós linguinije.
Nyáron a frissen szedett, érett, intenzív ízvilágú zöldségek és gyümölcsök azok, amiknek a legjobban örülünk, amik a legjobban esnek a nagy melegben. Na de hogy dobjuk fel a sokadik hazacipelt görögdinnyét és mire használjuk fel a paradicsomokat? Lesd el Havas Dóra és Rákóczi Feri shakshuka- és grillezettdinnye-receptjét!
Kinek van kedve hosszú órákig a konyhában sütni-főzni ilyen kánikulában? Szerencsére a változatos fogásokról és izgalmas ízekről egy-egy jó ötlettel szinte percek alatt is gondoskodhatunk. Rákóczi Feri és Havas Dóra ezúttal egy kertipartira vagy éppen strandra is tökéletes, olasz specialitással és egy szuperkönnyű, frissítő desszerttel nyűgözött le minket. Tanuld el te is a recepteket!
Már tűkön ülve vártuk azt az időszakot, amikor a melegebb estéken könnyű, de ízletes fogásokra vágyva kikísérletezhetjük idei kedvenc receptjeinket. A Lefőzlek séfjei ezúttal két különleges, kiváló minőségű alapanyagból alkottak lenyűgöző fogásokat gáz, illetve faszenes grillen. Tanuljátok el tőlük a tökéletes hamburger és a grillezett durbincs elkészítését!
A nyár közeledtével a húsimádók egyik kedvenc időszaka is itt van, ami nem más, mint a forró parázs fölött összeért ízek, vagy akár bent, kontakt grillen készült tökéletes húspogácsák és házi készítésű, fűszeres szószok főszezonja. A Lefőzlek séfjei ezúttal a grillpartik álomreceptjeivel kápráztattak el minket, és ami a legjobb, hogy lépésről lépésre be is mutatták ezeknek a kis trükkjeit.
Bármilyen fogásról van szó, ha minőségi hús és friss áru a téma, akkor a Gazdától az asztalig termékekre mindig számíthatunk. Szeretünk olyan hozzávalókkal készülni, melyek útját valóban megismerhetjük, és nincs is jobb, mint egy frissen készült étel, aminek hozzávalóiról tudjuk, hogy honnan és milyen kiváló szakértők kezei közül kerültek ki. Ígyhát hatalmas lelkesedéssel álltunk neki a petrezselymes krumplis, mézes-chilis tarjás fogásnak és a húsmentesen is pazar répás hot-dognak. Próbáld ki te is a recepteket!
Bár a friss, szezonális hozzávalók mindent megérnek, egy-két szuper akció kifogásával simán elővarázsolhatunk
Az egyik legnagyobb kedvencünk a tavaszban a medvehagyma főszezonja. Amint a polcokra kerülnek a frissen szedett, fokhagymás-citrusos ízvilágú levélcsokrok, mi már elő is vesszük receptötleteinket. Ezúttal egy házi gnocchival kísérleteztünk, és mondanunk sem kell, hatalmas sikerrel végződött a főzés!
Ha már a húsvéti menütervezés a téma, érdemes a klasszikus és hagyományos ételek mellett pár új receptötlettel is megbarátkozni. Ilyenek például Dóra fantasztikusan finom fogásai, az elegáns és mégis könnyen összedobható spenótos-sonkás felfújt és az isteni kakaós sütemény. Nézd meg, hogyan készülnek!
A nagy húsvéti előkészületek közepette friss hozzávalóink úgy tűnik, jókor, jó helyen akadtak egyik kedvenc séfünk, Rákóczi Feri kezébe, mert ismét emlékezetesen finom dolgok sültek ki belőlük. Nézzétek meg, és próbáljátok ki a tökéletesen foszlós, ünnepi kalács és a karfiolpürével tálalt, vajpuhára sült libacomb receptjét!
Ki lehet hozni egy nagycsalád hétvégi étkezését 3000 forint alatt? De még mennyire! Az Auchan akciós, Alap és sajátmárkás termékeiből okosan válogatva, előre tervezve simán kihozható egy ízletes hétvégi fogás, ráadásul a hozzávalókat még később is tudod majd használni!
A Lefőzlek legújabb epizódjában az akciós termékeké a főszerep: Dóra és Feri az Auchan akciós újságjából válogatják össze a jó minőségű és rendkívül jó árú hozzávalókat, hogy valami igazán finom és izgalmas ételt készítsenek. Nézzétek meg, hogyan készülnek isteni, pénztárcabarát fogások, és azonnal próbáljátok ki ti is – higgyétek el, megéri!
Nincs is jobb a nyári melegben egy könnyed és frissítő levesnél. Dóra és Feri most két olyan friss hozzávalóból készít nekünk leveseket, melyek minden család hűtőjében megtalálhatók egész nyáron. Garantáljuk, hogy ezt a két receptet sem csak egyszer fogjátok elkészíteni.
Van élet a krumplin és rizsen is túl, ha köretekről beszélünk. Ismerjetek meg két olyan receptet, melyet fogyaszhattok bármilyen hús, tengeri herkentyű mellé köretként, de ez a két remek étel megállja a helyét önállóan is, salátaként.
Alap élelmiszerekből, mint például a csuszatészta vagy a sertéstarja is lehet kihozni fejedelmi étkeket. Ennek a csak a fantáziánk szab határt. Dóra és Feri most két olyan receptet hozott el nekünk amik még a vasárnapi asztalon is megállja a helyét.
Karantén ide vagy oda édes kényeztésédre mindenki vágyik. Feri és Dóra most két olyam egyszerű desszert receptet hoz el nekünk, melybe a kezdő cukrászok bicskája sem fog beletörni, és garantáltan nem kell a maradék elcsomagolásával sem vesződni majd.
Karantén idején fontos szempont egy egy ebd elkészítésénél, hogy amellett hogy tápláló és finom legyen, könnyen és gyorsan elkészíthető is legyen. Ez a két remek recept minden kívánalomnak megfelel.
Aki úgy érzi, hogy a főzés időrabló és bonyolult tevékenység, annak most itt a bizonyíték, mennyire nem az! Ezt a két egyszerű recept megmutatja nekünk, hogy lehet néhány összetevőből gyorsan finomat alkotni, ráadásul úgy hogy az alakult sem látja majd kárát.
15 perc alatt elkészíthető kiadós, de egészséges tésztavacsorára vágysz? Vagy egy igazi gyerekbarát ételt keresel? Pár alaphozzávalóból és az Auchanból szerzett friss zöldségekből, gyümölcsökből és húsokból Feri és Dóra most olyan könnyű és ínycsiklandozó ételeket varázsol nekünk, hogy mindenki megnyalja mind a tíz ujját!
Bár a világ most sokat változott, a Lefőzlek nem állt meg, hanem átalakult kicsit: Dóra és Feri mostantól otthonról főznek nektek, hétről hétre izgalmas és könnyen, alapvető élelmiszerekből elkészíthető receptekkel várnak titeket! Kattints és nézd meg, hogyan mozog a Lefőzlek két szakácsa saját konyhájában.
Két tradicionálisnak hitt, valójában igen fiatal múlttal, viszont annál gazdagabb fűszeres ízvilággal rendelkező, könnyen elkészíthető és izgalmas fogással itt a Lefőzlek Nemzetközi Konyha kiadása. Íme egy azonnal beburkolandó burritó, és egy tipikus indiai csirke tikka, mangó lassi társaságában.
Veresi Bíborka és Veresi Piroska. Ők nem a két Lotti magyar megfelelői, annak ellenére sem, hogy úgy hasonlítanak egymásra, mint két tojás paradicsom.
Egy klasszikus és minden ízében olasz fogással, egy tradicionális indiai egytálétellel és két különleges magyar alapanyaggal itt a Lefőzlek eddigi legparadicsomibb paradicsomos adása.
Itt az új év, itt az új Lefőzlek! Reméljük, hogy mindenkinek finomságokban gazdagon teltek az ünnepek, és ehhez mi is hozzá tudtunk járulni egy picit. Ahogy a 2020-as első részben a legtöbbször elhangzó újévi fogadalom, a „mostantól diétázni fogok” betartásához is, ugyanis Dóra és Feri - az elmúlt hetek nagy zabálásait ellensúlyozandó - két kalóriaszegény receptet mutat nektek az új részben.
Pezsgő és étel párosításra számtalan ötletet találunk a neten. Pezsgős étel receptet azonban viszonylag keveset találunk. Pedig pont olyan isteni dolgokat lehet összerakni egy jó palack pezsgő segítségével, mintha borral főznénk. Illetve, az az igazság, hogy még finomabbakat is! Pánikra azonban semmi ok: két hiánypótló pezsgő alapú recepttel jön Feri és Dóra, na meg a Lefőzlek szilveszteri különkiadása. Nagy tétben fogadnánk rá, hogy a lencse mellett valamelyik ott a lesz az újévi menütökben.
Karácsonykor mindig akadnak olyan helyzetek, amikor gyorsan kell összedobni valami finomat. Vagy azért, mert nem volt időnk készülni, vagy azért, mert szeretjük halogatni a dolgokat, vagy... Tulajdonképpen mindegy is. A lényeg, hogy két konyhatündérünknek szerencsére ilyen helyzetekre is van egy-két ütős ötlete. Egy gyors, de igen ízletes főétellel és egy nagyon különleges villámdesszerttel, itt a Lefőzlek karácsonyi kiadásának utolsó fejezete!
December az év legszebb hónapja, amit minden rendes háztartásban egy frenetikus év végi zabálással fejelünk meg. A karácsonyi menü szentségéhez kétség sem férhet, és az is természetes, hogy ilyenkor mindenki megpróbál kitenni magáért, és a lehető legfinomabb fogásokkal kedvére tenni a családnak. A Lefőzlek karácsonyi adásainak második részében éppen ezért két fenséges és különleges főételt mutatunk nektek, amikkel biztosan megkoronázhatjátok az ünnepi vacsorát.
Nincs karácsony desszert nélkül! És ezzel szerintünk Kevin sem szállhat vitába. Főleg, ha megnézi a Lefőlek karácsonyi adásának soron következő részét. Dóra és Feri ugyanis két olyan ünnepi desszertet mutat nektek, amiket, ha letesztek az asztalra, akkor a család ügyeletes gasztro-tündérének repedésmentes álom bejglije is csendesen meghúzza magát majd a sarokban. Az egyik ugyanis egy verhetetlen sütemény bajnok, a másik pedig egy abbahagyhatatlan tortacsoda. Ki is merne velük versenyezni?
A Lefőzlek soron következő adásával egy nem is annyira burkolt üzenetet szeretnénk átadni nektek: az egzotikus gyümölcsös ételek dimenziójában a való élet az ananászos pizzán túl kezdődik. Ezt pedig igazán akkor érzitek majd át igazán, ha elkészítitek ezt két pompázatos fogást, amit Dóra és Feri mutat most nektek. Jöjjön hát egy utolérhetetlen garnélás-mogyorós papaya, és egy abbahagyhatatlan ananászos-mangós csiliszósz szaftos lazacanyárssal. Ugye, hogy totálisan igazunk van?
Elérkezett a fanyar gyönyörök ideje! A Lefőzlek következő adásának főszereplői a citrusok. Közülük is a grapefruit, amit Feri egy csodás és rusztikus báránybordához grillez meg nektek, és a lime, amit Dóra egy brutális, de isteni és abbahagyhatatlan kalóriabombába ágyazva, krém formájában mutat meg nektek.
Ebben a részben Dóra és Feri két eltérő fő alapanyagból, két egész fantasztikusan egymáshoz passzoló ételt mutat nektek. Egyik sem bonyolult, elképesztően különleges ízeikkel mégis olyan őszi-téli vasárnapi menüt rittyenthettek belőlük, hogy az egész család erről fog beszélni hetekig, vagy akár hónapokig. Nézzétek meg, hogyan készül a Rákóczi Feri sörös ír marhája, és Havas Dóra vörösboros csokis kuglófja, aztán menjetek is gyorsan megvenni a hozzávalókat!
A zöldség szezonról senkinek sem az ősz jut hirtelen az eszébe, pedig ilyenkor is vannak kifejezetten szezonális zöldségek, amikből meglepően változatos ételeket lehet készíteni. Dóra és Feri egy-egy tipikus őszi zöldségből készít most nektek egy-egy nem feltétlen tipikus, de mindenképpen mennyei fogást. Merüljünk hát el együtt az ősz ízeiben egy tradicionális angol sörkorcsolya édesburgonyás, csicseriborsós újragondolásával, és a klasszikusnak gondolt cékla egy fenségesen finom, új dimenziójával.
Tököt vagy csalunk! Ez is lehetne a mottója őszi zöldséges sorozatunk második részének. Ebből már ki is találhattátok, hogy a Halloweenre készülődve Dóra és Feri a manapság itthon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sütőtökös étkek közül mutat meg nektek két ínycsiklandó fogást. Az egyikhez türelem kell, a másikhoz vagányság, de a család mindkettőt imádni fogja!
A zöldség szezonról senkinek sem az ősz jut hirtelen az eszébe, pedig ilyenkor is vannak kifejezetten szezonális zöldségek, amikből meglepően változatos ételeket lehet készíteni. Nyugi, nem azokra gondolunk, amit anno a menzán próbáltak belénk erőltetni... Vagyis, de! Pontosan azokra! A Lefőzlek őszi szezonjának első adásában Dóra és Feri azon szorgoskodik, hogy egy életre megváltoztassa a véleményeteket a legrettegettebb menzás kajákról.
Végre eljött a szezonja a friss, lédús, roppanós és mennyei földiepernek! Ennek örömére Dóra és Feri egy-egy epres finomságot mutat nektek a Lefőzlek következő epizódjában. Egyik sem bonyolult, mégis méltó megkoronázása lehet egy vasárnapi családi ebédnek, úgy, hogy igazából nem kell velük sokat bíbelődnötök.
A Lefőzlek új részében egy klasszikus és egy szénhidrátmentes pizza igazi párbaját nézhetitek meg. Próbáljátok ki mindkét receptet, hogy eldönthessétek, hogy az olasz nemzeti színekben pompázó, vérbeli nápolyi margherita és a zéró szénhidrátos csúcsvacsora közül szerintetek melyik kerülne ki győztesen! Annyit elárulunk, hogy mi nem tudtunk dönteni...
Tudtátok, hogy a paradicsom-sertéshús vonalon van élet a húsgombócon túl is? A Lefőzlek következő részében egy igazán férfias és izgalmas cideres csontos karaj, babos, paradicsomos lilahagymás salátával, és egy olaszoktól „einstandolt”, igaz amerikai klasszikus paradicsomos, egyben sült fasírt vár rátok Feri és Dóra tálalásában.
Kíváncsi vagy, mi mindent lehet kihozni az igazán jó húsokból akár a Te grillpartidon is? Akkor most kapaszkodj meg, mert Rákóczi Feri mutat mindent, amit tudni akartál a glázról, de sosem merted megkérdezni! Oldalas, bélszín, hátszín? Itt mindenre fény derül, és persze finom, fűszeres kéreg. Kattints a pikáns receptekért!
Miért ne tarthatna tovább a húsvéti kulináris kaland? Dóra és Feri legújabb videójában arra kínál ízletes megoldást, mit kezdj a húsvét alkalmából megmaradt sonkával. Egy biztos még veletlenül se dobd ki, hiszen rengeteg olyan finomságot készíthetsz belőle, amikkel 100 százalék, hogy leveszed a lábáról az egész családot.
Nézzétek meg legújabb videónkat és készítsétek el a két ötletes receptet Ti is!
Dóra és Feri kolbásztöltésből már jelesre vizsgázott. Most megmutatják mit sütöttek ki a farsangi szezonra. Feri ismét a klasszikus irányt választotta, megmutatja hogy készül a hagyományos szalagos farsangi fánk, ahogy azt a nagymamájától tanulta.
Dóra is klasszikus recepttel lep meg minket, természetesen némi pikantériával, hisz ő New Orleans kedvenc fánkreceptjét hozta el nekünk.
Nézzétek meg Ti is hogy készül a tökéletes farsangi édesség, és készítsétek el otthon.
Rákóczi Feri és Havas Dóra összefogott, hogy beemeljék a disznótorok élményvilágát a nagyvárosi pörgésbe. Feri egy klasszikus, csabai kolbász elkészítését tűzte ki célul, felhasználva a titkos családi fortélyokat és eszközöket. Dóra, az új ízek kedvelőinek próbál kedveskedni, pikáns fehér kolbászával. És hogy ebből mi sült ki? Nézd meg a TV-ből is ismerős gasztrokaland bővebb változatát és a két ízletes finomság részletes receptjét, hogy minőségi alapanyagainkból, otthon Te is elkészíthesd a finomságokat.