Áruházak Facebook Youtube Üzenet

lefőzlek dórával és ferivel

Karácsonyi főételek

December az év legszebb hónapja, amit minden rendes háztartásban egy frenetikus év végi zabálással fejelünk meg. A karácsonyi menü szentségéhez kétség sem férhet, és az is természetes, hogy ilyenkor mindenki megpróbál kitenni magáért, és a lehető legfinomabb fogásokkal kedvére tenni a családnak. A Lefőzlek karácsonyi adásainak második részében éppen ezért két fenséges és különleges főételt mutatunk nektek, amikkel biztosan megkoronázhatjátok az ünnepi vacsorát.

Karácsonyi desszertek

Nincs karácsony desszert nélkül! És ezzel szerintünk Kevin sem szállhat vitába. Főleg, ha megnézi a Lefőlek karácsonyi adásának soron következő részét. Dóra és Feri ugyanis két olyan ünnepi desszertet mutat nektek, amiket, ha letesztek az asztalra, akkor a család ügyeletes gasztro-tündérének repedésmentes álom bejglije is csendesen meghúzza magát majd a sarokban. Az egyik ugyanis egy verhetetlen sütemény bajnok, a másik pedig egy abbahagyhatatlan tortacsoda. Ki is merne velük versenyezni?

Egzotikus fogások

A Lefőzlek soron következő adásával egy nem is annyira burkolt üzenetet szeretnénk átadni nektek: az egzotikus gyümölcsös ételek dimenziójában a való élet az ananászos pizzán túl kezdődik. Ezt pedig igazán akkor érzitek majd át igazán, ha elkészítitek ezt két pompázatos fogást, amit Dóra és Feri mutat most nektek. Jöjjön hát egy utolérhetetlen garnélás-mogyorós papaya, és egy abbahagyhatatlan ananászos-mangós csiliszósz szaftos lazacanyárssal. Ugye, hogy totálisan igazunk van?

Citrusos finomságok

Elérkezett a fanyar gyönyörök ideje! A Lefőzlek következő adásának főszereplői a citrusok. Közülük is a grapefruit, amit Feri egy csodás és rusztikus báránybordához grillez meg nektek, és a lime, amit Dóra egy brutális, de isteni és abbahagyhatatlan kalóriabombába ágyazva, krém formájában mutat meg nektek.

Sörös-boros ételek

Ebben a részben Dóra és Feri két eltérő fő alapanyagból, két egész fantasztikusan egymáshoz passzoló ételt mutat nektek. Egyik sem bonyolult, elképesztően különleges ízeikkel mégis olyan őszi-téli vasárnapi menüt rittyenthettek belőlük, hogy az egész család erről fog beszélni hetekig, vagy akár hónapokig. Nézzétek meg, hogyan készül a Rákóczi Feri sörös ír marhája, és Havas Dóra vörösboros csokis kuglófja, aztán menjetek is gyorsan megvenni a hozzávalókat!

Őszi zöldség kavalkád

A zöldség szezonról senkinek sem az ősz jut hirtelen az eszébe, pedig ilyenkor is vannak kifejezetten szezonális zöldségek, amikből meglepően változatos ételeket lehet készíteni. Dóra és Feri egy-egy tipikus őszi zöldségből készít most nektek egy-egy nem feltétlen tipikus, de mindenképpen mennyei fogást. Merüljünk hát el együtt az ősz ízeiben egy tradicionális angol sörkorcsolya édesburgonyás, csicseriborsós újragondolásával, és a klasszikusnak gondolt cékla egy fenségesen finom, új dimenziójával.

Itt a tökszezon!

Tököt vagy csalunk! Ez is lehetne a mottója őszi zöldséges sorozatunk második részének. Ebből már ki is találhattátok, hogy a Halloweenre készülődve Dóra és Feri a manapság itthon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sütőtökös étkek közül mutat meg nektek két ínycsiklandó fogást. Az egyikhez türelem kell, a másikhoz vagányság, de a család mindkettőt imádni fogja!

Menza kaják újragondolva

A zöldség szezonról senkinek sem az ősz jut hirtelen az eszébe, pedig ilyenkor is vannak kifejezetten szezonális zöldségek, amikből meglepően változatos ételeket lehet készíteni. Nyugi, nem azokra gondolunk, amit anno a menzán próbáltak belénk erőltetni... Vagyis, de! Pontosan azokra! A Lefőzlek őszi szezonjának első adásában Dóra és Feri azon szorgoskodik, hogy egy életre megváltoztassa a véleményeteket a legrettegettebb menzás kajákról.

EperszezON!

Végre eljött a szezonja a friss, lédús, roppanós és mennyei földiepernek! Ennek örömére Dóra és Feri egy-egy epres finomságot mutat nektek a Lefőzlek következő epizódjában. Egyik sem bonyolult, mégis méltó megkoronázása lehet egy vasárnapi családi ebédnek, úgy, hogy igazából nem kell velük sokat bíbelődnötök.

Pizza párbaj

A Lefőzlek új részében egy klasszikus és egy szénhidrátmentes pizza igazi párbaját nézhetitek meg. Próbáljátok ki mindkét receptet, hogy eldönthessétek, hogy az olasz nemzeti színekben pompázó, vérbeli nápolyi margherita és a zéró szénhidrátos csúcsvacsora közül szerintetek melyik kerülne ki győztesen! Annyit elárulunk, hogy mi nem tudtunk dönteni...

Cideres csontos karaj és paradicsomos egybensült fasírt

Tudtátok, hogy a paradicsom-sertéshús vonalon van élet a húsgombócon túl is? A Lefőzlek következő részében egy igazán férfias és izgalmas cideres csontos karaj, babos, paradicsomos lilahagymás salátával, és egy olaszoktól „einstandolt”, igaz amerikai klasszikus paradicsomos, egyben sült fasírt vár rátok Feri és Dóra tálalásában.

Indul a grillszezon

Kíváncsi vagy, mi mindent lehet kihozni az igazán jó húsokból akár a Te grillpartidon is? Akkor most kapaszkodj meg, mert Rákóczi Feri mutat mindent, amit tudni akartál a glázról, de sosem merted megkérdezni! Oldalas, bélszín, hátszín? Itt mindenre fény derül, és persze finom, fűszeres kéreg. Kattints a pikáns receptekért!

Húsvéti sonka másképp

Miért ne tarthatna tovább a húsvéti kulináris kaland? Dóra és Feri legújabb videójában arra kínál ízletes megoldást, mit kezdj a húsvét alkalmából megmaradt sonkával. Egy biztos még veletlenül se dobd ki, hiszen rengeteg olyan finomságot készíthetsz belőle, amikkel 100 százalék, hogy leveszed a lábáról az egész családot.
Nézzétek meg legújabb videónkat és készítsétek el a két ötletes receptet Ti is!

Fánkra fel!

Dóra és Feri kolbásztöltésből már jelesre vizsgázott. Most megmutatják mit sütöttek ki a farsangi szezonra. Feri ismét a klasszikus irányt választotta, megmutatja hogy készül a hagyományos szalagos farsangi fánk, ahogy azt a nagymamájától tanulta.
Dóra is klasszikus recepttel lep meg minket, természetesen némi pikantériával, hisz ő New Orleans kedvenc fánkreceptjét hozta el nekünk.
Nézzétek meg Ti is hogy készül a tökéletes farsangi édesség, és készítsétek el otthon.

Urbánus disznótor

Rákóczi Feri és Havas Dóra összefogott, hogy beemeljék a disznótorok élményvilágát a nagyvárosi pörgésbe. Feri egy klasszikus, csabai kolbász elkészítését tűzte ki célul, felhasználva a titkos családi fortélyokat és eszközöket. Dóra, az új ízek kedvelőinek próbál kedveskedni, pikáns fehér kolbászával. És hogy ebből mi sült ki? Nézd meg a TV-ből is ismerős gasztrokaland bővebb változatát és a két ízletes finomság részletes receptjét, hogy minőségi alapanyagainkból, otthon Te is elkészíthesd a finomságokat.