Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Tonhalas quiche (tészta nélkül)

Répási Eszter
vezető dietetikus

Ez a könnyen elkészíthető, gazdaságos recept a klasszikus quiche-nél alacsonyabb kalóriatartalmú. Adhat mellé zöldsalátát.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

4 db tojás
izlés szerint Egy citrom leve
1 nagy fej fej vöröshagyma meghámozva és felaprítva
1 gerezd fokhagyma meghámozva és felaprítva
1 dl félzsíros tej (1 pohár)
3 ek sűrű tejföl
2 ek reszelt sajt
25 dkg natúr tonhalkonzerv
2 ek Maïzena(kukoricakeményítő)
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál currypor
1 csipet finom só
izlés szerint Só és őrölt bors

elkészítés

1

Melegítse elő a sütőt 180°C-ra (6. fokozat).

2

Csöpögtesse le a tonhalat, hogy a lehető legtöbb víz távozzon belőle. Nyomkodja össze villával egy salátástálban, majd ízesítse a citromlével.

3

Törje fel a tojásokat, és válassza szét s sárgáját a fehérjétől. Adja hozzá a tojássárgáját a tonhalhoz, és keverje össze alaposan. Verje fel a tojásfehérjét egy csipet sóval. Tegye félre.

4

Forrósítsa fel az olívaolajat teflonserpenyőben, és pirítsa meg a hagymát és a fokhagymát. Adja hozzá a salátástál tartalmát, valamint a curryt és a tejfölt. Tegyen bele sót és borsot.

5

Hígítsa fel egy tálban a Maïzenát hideg tejjel. Öntse bele a tonhalas készítménybe, majd keverje össze alaposan. Finoman adja hozzá a tojásfehérjét.

6

Öntse a tonhalas készítményt tortaformába. Szórja a reszelt gruyère sajtot a quiche-re. Süsse a sütőben 30 percig.

7

Langyosan vagy hidegen szolgálja fel.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz

további receptek

Glutén- és tejmentes „tejbegríz” A glutén- és tejmentes diétán lévőknek sem kell lemondani a tejbegrízről, hiszen gluténmentes rizsdarából megszólalásig pont olyat tudunk készíteni, mint a hagyományos. Emlékszem, mikor kiderült a lányomról, hogy gluténérzékeny, teljesen elkeseredett, hogy ő akkor többet már nem ehet grízpapit. A rizsdarát pontosan ugyan azokhoz az ételekhez használhatjuk ugyan úgy, mint a grízt. Így tudunk tökéletes grízestésztát és túrógombócot is készíteni. Sárám egyaránt szereti ezt az ételt hidegen és melegen is, így rendszeresen készítem neki tízóraira, amit magával visz az iskolába. Megtöltök egy jól záródó műanyag dobozt a papival, alaposan megszórom fahéjjal és kakaóval, majd csomagolok mellé egy kiskanalat. Ebből a tízóraibalól még soha nem maradt a nap végére a doboz alján mutatóban sem. Ez a gluténmentes verzió teljesen hasonló módon készül, mint a grízes társa: 1 dl tejhez vagy tejmentes diéta esetén növényi italhoz 1 evőkanál, vagyis 16 g rizsdarát adjunk. Így a tejbegríz nem lesz folyós, de a kanál sem áll meg benne. Ha kicsit több darát teszünk hozzá, gyönyörűen lehet szeletelni kihűlt állapotban és egy gyors panírozás, sütés után fenséges desszertet készíthetünk belőle pillanatok alatt. Kohári Éva Tonhalas-paprikás linguine Gyors, tartalmas recept linguinével, melyben lassan felszívódó keményítő, tonhallal, melyben fehérje és omega-3 (jó zsírok), paprikával, melyben rostok és ásványi anyagok, valamint olívaolajjal, melyben omega-9 található. Répási Eszter 10 perc