Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Amerikai káposztasaláta

Répási Eszter
vezető dietetikus

A fejes káposzta gazdagon tartalmaz K-, és C-vitamint, kálciumot és kéntartalmú illóolajokat, melyek hatékonyak a daganatos megbetegedések megelőzésében.

Kép forrás: https://newengland.com/wp-content/uploads/2014/06/coleslaw.jpg


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

negyed fej káposzta
2 db sárgarrépa
fél fej vöröshagyma
200 g natúr joghurt
1.5 evőkanál light majonéz
1 teáskanál cukor
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál ecet
1 csipet só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
1 csipet Bors

elkészítés

1

Készítsükelő a zöldségeket, mossuk meg őket, majd hámozzuk meg a hagymát és a répát.

2

A répát reszeljük le, a hagymát vágjuk apróra, a káposztát pedig szeljük vékony csíkokra.

3

Tegyük a zöldségeket egy tálba.

4

A többi hozzávalóból készítsük el a dresszinget, keverjük jól össze, majd öntsük a zöldségekre és forgassuk jól össze.

5

Fogyasztás előtt tegyük minimum 30 percre hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.


Allergének: laktóz