Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Áruházkereső

Találja meg az Önhöz legközelebbi Auchan áruházat

Bizalomkártya

Auchan Csoport története

Az Auchan a világban

Gérard Mulliez, az Auchan alapító elnöke, 1961-ben nyitotta meg első áruházát Észak-Franciaországban. Európában elsőként egyesítette az önkiszolgálást, a diszkontot és a ’mindent egy fedél alatt’ elvet. Napjainkban az Auchan egyike a legfontosabb francia kereskedelmi csoportoknak, világszerte pedig 2 kontinens 12 országában van jelen, 1 774 hipermarkettel és szupermarkettel, valamint 340 kereskedelmi központtal. A vállalatcsoport jelenleg 330 700 munkatársat foglalkoztat.

A cégcsoport alapvetően a hipermarketekre specializálódott, és létrehozása óta hű maradt a vállalati tervében előírt filozófiához, mely szerint minél jobban meg kell felelni a vásárlók igényeinek, korrekt, partnerségen alapuló munkakapcsolatot kell kialakítani a szállítókkal, valamint segíteni kell a vállalat alkalmazottait a fejlődésben, a hatékonyságban, s lehetővé kell tenni, hogy a munkatársak részesüljenek a közös sikerekből.

 

Fontosabb dátumok

  • 1961 - Az Auchan születése: Gérard Mulliez, az Auchan alapító elnöke, 1961-ben nyitotta meg első áruházát Észak-Franciaországban, Roubaix-ban, az "Haut Champs" (ejtsd: osan) negyedben. Innen ered a vállalat neve.
  • 1981 - A vállalat nemzetközivé válik

  • 1996-1999 - A fejlődés felgyorsulása
   Az első szupermarketek megnyitása Az első hipermarketek megnyitása Lengyelországban, Magyarországon és Kínában Image Image

  • 2000 - Létrejön az Auchan Drive szolgáltatás

 

  • 2004 - A vállalat átszervezése 4 divízióra Hipermarketek, Szupermarketek, Accord Bank, Immochan Image

  • 2010 - Az Auchan Csoport elindítja az e-kereskedelmet