Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Diós-zöldfűszeres harcsa paprikakrémmel

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

Nem hiányozhat a karácsonyi asztalról a hal. A legtöbb családban ez vagy rántott ponty, vagy harcsapaprikás. Ez a recept azonban valami sokkal különlegesebb, ráadásul nem úszik zsírszagban a konyha a rántás után, és a harcsa paprikásból is átvisszük az ízeket az ünnepi fogásba. Tipp: használhatsz a szürkeharcsa helyett afrikai harcsát is, fele annyiba kerül. Ne válassz fagyasztott halat, ehhez az ételhez tömörnek kell lennie a hal húsának.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:

hozzávalók

1 kg harcsafilé
2 marék dió
50 g parmezán
1 marék bazsalikom
1 marék petrezselyem
olaj, só bors
1 doboz darabos vagy egész paradicsom
3 db paprika
1 db nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek fűszerpaprika
olaj, só bors

elkészítés

1

Tedd a diót a zöldfűszerekkel és sajttal egy robotgépbe, és aprítsd addig, míg nem kapsz morzsás állagot.

2

 A megtisztított halszeletet fektesd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg olajjal, alaposan sózd, borsozd.

3

Egyenletesen oszlasd el rajta a zöldmorzsát.

4

Mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre.

5

Olajon dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát.

6

Vedd le az edényt a tűzhelyről és alaposan keverd el a pirospaprikát. Mehet hozzá a konzerv paradicsom és az aprított paprika is.

7

Kevés vizet, sót és borsot adj hozzá, majd fedő alatt rotyogtasd 15 percig. 

8

Turmixold össze, majd egy szitán keresztül passzírozd át. Így kapsz szép, selymes mártást.


Allergének: