receptet találtunk
Nem hiányozhat a karácsonyi asztalról a hal. A legtöbb családban ez vagy rántott ponty, vagy harcsapaprikás. Ez a recept azonban valami sokkal különlegesebb, ráadásul nem úszik zsírszagban a konyha a rántás után, és a harcsa paprikásból is átvisszük az ízeket az ünnepi fogásba. Tipp: használhatsz a szürkeharcsa helyett afrikai harcsát is, fele annyiba kerül. Ne válassz fagyasztott halat, ehhez az ételhez tömörnek kell lennie a hal húsának.
Kép forrás: saját forrás
Tedd a diót a zöldfűszerekkel és sajttal egy robotgépbe, és aprítsd addig, míg nem kapsz morzsás állagot.
A megtisztított halszeletet fektesd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg olajjal, alaposan sózd, borsozd.
Egyenletesen oszlasd el rajta a zöldmorzsát.
Mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre.
Olajon dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát.
Vedd le az edényt a tűzhelyről és alaposan keverd el a pirospaprikát. Mehet hozzá a konzerv paradicsom és az aprított paprika is.
Kevés vizet, sót és borsot adj hozzá, majd fedő alatt rotyogtasd 15 percig.
Turmixold össze, majd egy szitán keresztül passzírozd át. Így kapsz szép, selymes mártást.
Allergének: