Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Zabpelyhes áfonyás muffin

Répási Eszter
vezető dietetikus

Az áfonya kék színét adó antioxidáns hatású festékanyagok (antocianinok), csökkentik a szívbetegségek és a daganatos megbtegedések kialalkulásának a kockázatát.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 0 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 25 perc

hozzávalók

200 g zabpehely liszt
4 ek nagy szemű púpozott ek zabpehely
1 csomag sütőpor
100 g eritrit
50 ml olíva olaj
200 ml natúr joghurt
50 ml tej
220 g áfonya

elkészítés

1

Az áfonyát mossuk meg, majd hagyjuk lecspegni.

2

Mérjük ki és keverjük össze egy tálban a lisztet, a zabpelyhet és a sütőport.

3

A tojásokat verjük fel, keverjük el benne az eritritet és az olíva olajat.

4

Adjuk hozzá a lisztes keveréket, és keverjük jól össze.

5

Adagoljuk muffin formákba 3/4-ig, majd pihentessük 15 percet a hűtőben.

6

Ha letelt a negyed óra vegyük ki, nyomkodjunk áfonyát a tetejükbe.

7

Előmelegített sűtőben, 170°C-on alul-felül sütve, kb. 25 perc alatt készre sütjük.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz tojás