receptet találtunk
Drága Anyósomé a világ legjobb pavlovája, minden karácsonyi vacsoránkat ez koronázza meg. Ez pedig a világ második legjobb pavlovája, bízom benne, hogy nálatok ez kerül majd az asztalra. Sokan félnek az elkészítésétől, pedig semmi ördöngősség nincs benne. Tipp: a tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, így nem fog összeesni a hab. 10 percenként nyisd ki a sütő ajtaját, így kiszáll a gőz, szuper lesz a torta a tejszínt csak közvetlenül a tálalás előtt verd fel.
Kép forrás: saját forrás
A legfontosabb, hogy nagyon tisztán dolgozz, egyébként nem lesz kemény a hab.
Válaszd szét a tojásokat, csak a fehérjére lesz szükség. Legyen tiszta a tál, és egy csepp sárga se kerüljön bele!
Verd fel kemény habbá egy csipet sóval a tojásokat, majd kis adagokban add hozzá a cukrot.
Addig dolgozz a habverővel, amíg el nem olvadnak a cukorszemek. Mehet bele a vanília kivonat és az ecet is.
A legvégén kavard el benne a keményítőt.
Tegyél sütőpapírt a tepsibe, halmozd a közepére a habot. Ha az segítség, akkor rajzolj körbe egy 22-25 centi átmérőjű kör formát, ebbe igazítsd a habot.
A lényeg, hogy a széle legyen magasabb. Nem kell nagyon elsimítani, a rusztikussága adja meg a formáját.
Tedd egy órára a 130 fokra előmelegített sütőbe, kb 10 percenként nyisd ki az ajtót, szálljon ki a gőz a sütőből.
Zárd el a sütőt, félig nyisd ki az ajtót, és így hagyd kihűlni a pavlovád.
Közvetlenül tálalás előtt verd fel a tejszínt egy vaníliás cukorral. Ha nem bízol magadban, akkor használj habfixet.
Halmozd a torta közepébe, szórd rá a gyümölcsöket, vagy locsold meg gyümölcsöntettel. Szét fogják kapkodni, erre fogadni merek!
Allergének: