Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Almás csirkemell

Répási Eszter
vezető dietetikus

Az almás csirkemell egy egyszerűemn elkészíthető és könnyen emészthető ebéd, mely biztosítja szerevezetünk számára a teljesértékű fehérjebevitelét. Fogyókúrázok és sportolók is bátran fogyaszthatják.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

500 g csirkemell
2 db alma
200 g mozzarella
10 ml étolaj vagy olívaolaj
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint Bors

elkészítés

1

A csiremellet megmossuk és megtiszítjuk, majd szeletekre vágjuk (ha szükséges klopfoljuk ki a szeketeket).

2

Az almát megmossuk és meghámozzuk, majd almacsumázóval eltávolítjuk a megházukat.

3

Szeleteljük fel az almát.

4

A húsokat kevés olajon, teflon serpenyőben süssük elő (fehéredésig).

5

Fektessük az elősütött húsokat egy olajjal vékonyan megkent jénai tálba.

6

Tegyük rá asz almaszeleteket.

7

A mozzarellát szintén szeletljük fel, és tegyük a húsok tetejére.

8

200°C-os sütőben, alul felül sütve süssük kb. 20 percig, amíg a sajt megpirul és az alma is megpuhul.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes