Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

A főzés nem csak a receptről szól, hiszen az egyes ételek ezernyi emléket hoznak elő, amiket egészen kicsi korunktól az ételekhez társítunk. Azokról, akik készítették nekünk, akik megtanították nekünk, hogyan kell csinálni, a helyekről, ahol először ettük, az eseményekről, ahol találkoztunk velük. Ezen az oldalon csupa olyan recept vár rád, ami sokkal több, mint egy jóízű fogás: egy emlék, egy történet, egy ízletes kalandozás!

Libacomb vörösboros szilvával és gesztenyével

2020-10-27

Libasült – nem lehet ezt a szót úgy kimondani, hogy ne József Attilára gondoljon rögtön az ember. Felbukkannak a fejünkben a verssorok, hagyjuk, hogy elhalkuljon a bánat, aztán kimondjuk újra, libasült, most már csak úgy, a maga öröméért, most már le...

Olvass tovább
Sütőtökös ravioli Mantova szellemében

2020-10-22

Ahogy beleszúrtam a villám az első olvasztatott vajjal meglocsolt ravioliba, amire ráadásul reszelt parmezán és enyhén párolt zsályalevél is került, már sejtettem, hogy ebből szerelem lesz, és mikor aztán lenyeltem az eső falatot, már tudtam, hogy bi...

Olvass tovább
A vöröslencse és az édesburgonya igaz barátsága – kókuszos édesburgonya curry, vöröslencsével

2020-10-13

Előveszem a legszebb halványzöld vágódeszkám (műanyagból van, igazából nem szeretem annyira, mint a masszív fa deszkákat, de most a színe miatt pont megfelel a célnak), gondolatban kettéosztom, aztán az egyik felére ráteszek egy szem vöröslencsét, a...

Olvass tovább
Szőlős focaccia

2020-10-07

Itt az ősz, vége a nyárnak – és ezt onnan tudom, hogy szőlős focacciát fogok sütni. A kenyértésztát már kivettem a hűtőből, várom, hogy átmelegedjen, addig előkészítem a szőlőt. A legjobb a nagyszemű fekete szőlő. Ülök egy szép nagy fürttel, kezemben...

Olvass tovább
Almás-narancsos kacsamell, avagy hogyan tanultam meg kacsamellet sütni

2020-09-30

Sokáig azt hittem, hogy tudok kacsamellet sütni. Sütöttem is büszkén, pont úgy, mintha kacsacombot sütnék: kicsit körbesütöttem serpenyőben, aztán zöldségágyon betettem a sütőbe, és kis lángon sokáig sütöttem, fóliával letakarva védtem a kiszáradástó...

Olvass tovább
Tejben sült sertéskaraj

2020-09-24

Kevés csodálatosabb dolog történhet egy szép, nagy, egyben hagyott sertéskarajjal, mint hogy tejben sütve, jó három óra alatt átlényegüljön zamatos vasárnapi pecsenyévé. Ez első hallásra meglehetős vakmerőségnek hangzik, én is aggódtam kicsit, amikor...

Olvass tovább

Dragomán György, író

Öt éves koromban, egyszerre kezdtem főzni és mesélni: a citromos nyalókámról sajnos baltával kellett lefaragni a fa tojástartót, amit öntőformának szántam, a sárkányokról szóló meséim jóval nagyobb sikereket arattak. Így lettem regényíró, de közben vadul főztem is, szinte ugyanazzal az megszállottsággal, ahogy írtam. A két szenvedély aztán összekeveredett, a prózáimban is meg-megjelentek ételek. Krúdy óta tudjuk, az evésről igenis lehet úgy írni, mint a legszebb szerelemről -miért ne lehetne a főzésről is?”