Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Ribizli leves

Répási Eszter
vezető dietetikus

A ribizli, úgy mint a többi bogyós gyümölcs magas C-vitamin tartalommal rendelkezik. Mivel a gyümölcsök C-vitamin tartalma hőközlés hatására csökken, ezért annak érdekében, hogy ebből a tápanyagból minél többet megőrizzünk, fontos, hogy a levest csak minimálsi ideig (1-2 percig) főzzük.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 10 perc

hozzávalók

500 g ribizli
3 evőkanál cukor
2 evőkanál kukoricakeményítő
200 ml 8%-os főzőtejszín
1 rúd vaníliarúd kikapart magja
2 rúd fahéj
7 db szegfűszeg

elkészítés

1

Kb. 1 liter vizetízesítsünk a fűszerekkel, majd tegyük fel a lábast a tűzre és forraljuk fel.

2

Ha felforrt, adjuk hozzá az előzetesen megmosott és leszemezett ribizlit.

3

Főzzük egy- két percig, majd vegyük le a tűzről és turmixoljuk krémesre.

4

A turmixolás után passzírozzuk át a kapott krémet egy szűrőn, hogy az apró magokat eltávolítsuk belőle.

5

A tejszínt keverjük csomómentesre a kukoricakeményítővel.

6

A levest tegyük vissza a tűzre, majd lassan csurgassuk hozzá a tejszínt.

7

Pár perc alatt forraljuk össze.

8

Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd tegyük hűtőbe és fogyasszuk jó hidegen.


Allergének: laktóz