receptet találtunk
A ribizli, úgy mint a többi bogyós gyümölcs magas C-vitamin tartalommal rendelkezik. Mivel a gyümölcsök C-vitamin tartalma hőközlés hatására csökken, ezért annak érdekében, hogy ebből a tápanyagból minél többet megőrizzünk, fontos, hogy a levest csak minimálsi ideig (1-2 percig) főzzük.
Kép forrás: Saját forrás
Kb. 1 liter vizetízesítsünk a fűszerekkel, majd tegyük fel a lábast a tűzre és forraljuk fel.
Ha felforrt, adjuk hozzá az előzetesen megmosott és leszemezett ribizlit.
Főzzük egy- két percig, majd vegyük le a tűzről és turmixoljuk krémesre.
A turmixolás után passzírozzuk át a kapott krémet egy szűrőn, hogy az apró magokat eltávolítsuk belőle.
A tejszínt keverjük csomómentesre a kukoricakeményítővel.
A levest tegyük vissza a tűzre, majd lassan csurgassuk hozzá a tejszínt.
Pár perc alatt forraljuk össze.
Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd tegyük hűtőbe és fogyasszuk jó hidegen.
Allergének: laktóz