Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Töltött padlizsán

Okos Tímea Kitti
táplálkozási és életmód tanácsadó, gasztroblogger, író, újságíró

Ugye van otthon padlizsán? A legfrissebb zöldségekből a legkönnyebb csodát művelni!

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:

hozzávalók

3 db padlizsán
2 db paradicsom
1 db cukkini
1 db kápia paprika
1 fej lilahagyma/vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
150 g kuszkusz
2 konzerv sűrített paradicsom
olívaolaj
szárított bazsalikom és petrezselyem
friss bazsalikom
Só, bors

elkészítés

1

A padlizsánokat hosszában félbevágjuk, beirdaljuk és kanállal kivájjuk a belsejüket, hogy kis csónakokat kapjunk.

2

Sóval és olivaolajjal megöntözzük picit.

3

Sütőpapírak bélelt tapsin mehet be az egész a 180 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre.

4

Amíg sülnek a padlizsánhajók, leönjük a kuszkuszt forró vízzel, és állni hagyjuk.

5

Közben apróra vágjuk a padlizsánt, cukkinit, kápia paprikát, paradicsomot.

6

Serpenyőben megfuttatjuk a hagymát, fokhagymát, majd mehetnek rá a zöldségek, a só, bors és fűszernövények.

7

Pár percig pároljuk, majd mehet rá a kuszkusz, további fűszerek ízlés szerint, aztán jöhet a sűrített paradicsom.

8

Pár percig kavargatjuk, és összefőzzük őket.

9

A padlizsánhajókat olivaolajos rukkolaágyra helyezzük, és megtöltjük a zöldséges kuszkusszal.

10

Megszórjuk sajttal, fenyőmaggal és friss bazsalikommal, majd ízlés szerint balzsamecetes olivaolajjal tálaljuk.


Allergének: