receptet találtunk
Ugye van otthon padlizsán? A legfrissebb zöldségekből a legkönnyebb csodát művelni!
Kép forrás: saját forrás
A padlizsánokat hosszában félbevágjuk, beirdaljuk és kanállal kivájjuk a belsejüket, hogy kis csónakokat kapjunk.
Sóval és olivaolajjal megöntözzük picit.
Sütőpapírak bélelt tapsin mehet be az egész a 180 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre.
Amíg sülnek a padlizsánhajók, leönjük a kuszkuszt forró vízzel, és állni hagyjuk.
Közben apróra vágjuk a padlizsánt, cukkinit, kápia paprikát, paradicsomot.
Serpenyőben megfuttatjuk a hagymát, fokhagymát, majd mehetnek rá a zöldségek, a só, bors és fűszernövények.
Pár percig pároljuk, majd mehet rá a kuszkusz, további fűszerek ízlés szerint, aztán jöhet a sűrített paradicsom.
Pár percig kavargatjuk, és összefőzzük őket.
A padlizsánhajókat olivaolajos rukkolaágyra helyezzük, és megtöltjük a zöldséges kuszkusszal.
Megszórjuk sajttal, fenyőmaggal és friss bazsalikommal, majd ízlés szerint balzsamecetes olivaolajjal tálaljuk.
Allergének: