Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Zöld minestrone leves

Répási Eszter
vezető dietetikus

A zöld minestrone leves alapanyagai között a brokkolit találhatjuk meg a legnagyobb hányadban. A brokkoli egy rendkívül hasznos zöldség. Kíváló forrása a kalciumnak, a káliumnak, a C-vitaminnak és a luteinnek, mely egy a szemünk egészségéért felelős antioxidáns.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

200 g brokkoli
150 g zöldbab
150 g zöldborsó
100 g sárgarépa
3 szál újhagyma
4 ek parmezán sajt
2 ek olaj
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
izlés szerint bazsalikom

elkészítés

1

A zöldségeket előkészítjük: megmossuk, majd a répát meghámozzuk. A brokkolit rózsáira szedjük, a hagymát felkarikázzuk.

2

Egy lábasban az olajat felhevítjük, majd megpároljuk rajta a zöldségeket.

3

Fűszerezzük bazsalikommal.

4

Felöntjük a vízzel.

5

Ízesítjük a sóval és a borssal.

6

Főzzük míg a zöldségek megpuhulnak.

7

Tálaláskor megszórjuk a reszelt parmezánnal.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes