receptet találtunk
A padlizsán pizzát két szóval tudnám jellemezni: egyszerű és nagyszerű! Kevés munkával elkészíthető finomság, melyet ha egy családi ebéden előételként tálalunk fel, sikerünk garantált lesz!
Kép forrás: saját forrás
A padlizsánt és a paradicsomot megmossuk, majd a padliszánt karikákra, a paradicsomot apróra vágjuk.
A fokhagymát meghámozzuk majd lereszeljük.
Sózzuk be a padliszán mindkét oldalát, majd helyezzük egy papírtörlőre és várjuk meg, míg a felesleges nedvesség eltávozik belöle.
Egy lábasban hevítsük fel az olajat, majd prítsuk meg rajta a hagymát, ezután pedig adjuk hozzá a paradicsomot.
Fűszerezzük, és fózzük míg a paradicsom megpuhul (ha krémes állagúra szeretnénk turmixoljuk össze).
A padliszán karikákat (üresen) tegyük egy olajjal vékonyan kikent tepsibe, majd tegyük 15 percre 190°C-os sütőbe.
Az elkészült szószt kenjük rá a padlizsán karikák egyik felére, majd szórjuk meg a lereszelt mozzarellával.
Süssük újjabb 25 percig.
Allergének: laktóz