Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Padlizsán pizza

Répási Eszter
vezető dietetikus

A padlizsán pizzát két szóval tudnám jellemezni: egyszerű és nagyszerű! Kevés munkával elkészíthető finomság, melyet ha egy családi ebéden előételként tálalunk fel, sikerünk garantált lesz!

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 45 perc

hozzávalók

1 db padlizsán
3 db paradicsom
3 db fokhagyma
1 csomag light mozzarella
1.5 evőkanál olíva olaj
1 csipet só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
1 csipet bazsalikom
1 csipet oregánó

elkészítés

1

A padlizsánt és a paradicsomot megmossuk, majd a padliszánt karikákra, a paradicsomot apróra vágjuk.

2

A fokhagymát meghámozzuk majd lereszeljük.

3

Sózzuk be a padliszán mindkét oldalát, majd helyezzük egy papírtörlőre és várjuk meg, míg a felesleges nedvesség eltávozik belöle.

4

Egy lábasban hevítsük fel az olajat, majd prítsuk meg rajta a hagymát, ezután pedig adjuk hozzá a paradicsomot.

5

Fűszerezzük, és fózzük míg a paradicsom megpuhul (ha krémes állagúra szeretnénk turmixoljuk össze).

6

A padliszán karikákat (üresen) tegyük egy olajjal vékonyan kikent tepsibe, majd tegyük 15 percre 190°C-os sütőbe.

7

Az elkészült szószt kenjük rá a padlizsán karikák egyik felére, majd szórjuk meg a lereszelt mozzarellával.

8

Süssük újjabb 25 percig.


Allergének: laktóz