Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Huevos rancheros, a mexikói reggeli

Okos Tímea Kitti
táplálkozási és életmód tanácsadó, gasztroblogger, író, újságíró

Kóstoltad már a mexikói farmerek bőséges és izgalmas reggelijét tortillával, tojással, csípős salsával, babbal, korianderrel és persze avokádóval? Tervezd be a receptet a legközelebbi otthoni brunchra!

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:

hozzávalók

1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
250-300 g koktélparadicsom
1/2 üveg Auchan csípős salsa
1 friss koriander
1 csomag mexikói fűszerkeverék, vagy
só, bors, római kömény, piros paprika, oregánó, chili
olívaolaj

elkészítés

1

Először elkészítjük a salsát, amihez az olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát.

2

Hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket, a paradicsomokat, a koriandert, csípős salsát, és kb 10 perc alatt összefőzzük.

3

Ugyanebben a serpenyőben a fokhagymát megfuttatjuk az olajon, majd hozzáadjuk a babot, mexikói fűszerkeveréket, és a friss koriandert.

4

5 perc alatt összesütjük.

5

Kevés olajon megsütjük a tortillalapokat.

6

Utolsó lépésként tükörtojást készítünk.

7

A tortillán tálaljuk a babot, tojást, paradicsomos salsát, friss koriandert, avokádót és fetasajtot, végül lime-lével meglocsoljuk.


Allergének: