receptet találtunk
Néha a legegyszerűbb ételeknél előfordul, hogy picit megunjuk őket. Nem kivétel ez alól a sajtos-tejfölös tészta sem, épp ezért most egészen új szintre emeljük ezt a remek ételt. Deluxe Sajtos-Tejfölös Tészta. Na hogy hangzik?
Kép forrás: saját forrás
A csuszatésztát forró, sós vízben kifőzzük. Amikor fogkeménynél kicsit keményebb, leszűrjük – a főzőléből felfogunk 1 deciliternyit, és félretesszük.
Egy serpenyőben pirosra sütünk 5 dkg húsos szalonnát. Rádobjuk a tésztát és gyakran átforgatva lepirítjuk. Amikor helyenként már aranybarna, rádobunk 10-15 dkg reszelt sajtot és hagyjuk, hogy a sajt egy része rápiruljon a tésztára, a többi pedig nyúlósra olvadjon.
Hozzáadjuk a tejfölt és kb. 2 evőkanálnyi tésztafőzőlevet, alacsonyra vesszük a lángot és rázogatva krémesre főzzük a sajtos-tejfölös szószt. A végén még elbír egy kis reszelt sajtot, akár parmezánt is.
Allergének: