Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Őszibarackleves

Répási Eszter
vezető dietetikus

A nyári nagy melegben, jól eshet egy finom gyümölcsös ízű leves, mely nem csak hűsít, de folyadékszükségletünk egy részét is fedezi.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 25 perc

hozzávalók

1 kg őszibarack
2.5 evőkanál cukor
1 rúd vanília kikapart magja
1 db citrom
6 db szegfűszeg
2 rúd fahéj
250 ml 8 %-os főzőtejszín
1 evőkanál étkezési keményítő

elkészítés

1

Mossuk meg a gyümölcsöket, majd a citromot karikázuk fel.

2

A barackokat 4 db kivételével hámozzuk meg, majd kockázzuk fel.

3

1,5 liter vízben tegyükfel főni a barackot.

4

Ízesítsük a fűszerekkel és a citromkarikákkal.

5

Ha megfőtt, vegyük le a tűzről és egy botmixerrel turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá (az előzetesen szintén feldarabolt) barackokat.

6

Tegyük vissza a tűzre, majd adjuk hozzá a keményítővel csomómentesre kevert tejszínt.

7

Főzzük még néhány percig, majd ha kész távolítsuk el belőle a fahéj rúdakat és a citromot.

8

Hidegen tálaljuk.


Allergének: laktóz glutén