Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Brokkolipástétom

Répási Eszter
vezető dietetikus

A brokkoli egy rendkívül hasznos zöldség. Kíváló forrása a kalciumnak, a káliumnak, a C-vitaminnak és a luteinnek, mely egy antioxidáns hatású vegyület.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 15 perc

hozzávalók

300 g brokkoli
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 g vaj
150 ml görög joghurt
60 g reszelt mozzarella
1 ek olíva olaj
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint Bors

elkészítés

1

A hagymákat megpucoljuk, majd felaprítjuk.

2

Olíva olajon megdinszteljük.

3

Hozzáadjuk a megmosott, rózsáira szedett brokkolit, és puhára pároljuk.

4

Egy konyhai aprítóba tesszük.

5

Hozzáadjuk a sót, a borsot, a reszelt sajtot, a vajat és a joghurtot.

6

Egynemű masszává aprítjuk.

7

Tálalás előtt minimum egy órára tegyük hűtőbe.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes