Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Madártej

Répási Eszter
vezető dietetikus

Ez a diétásan elkészített madártej, melyben a cukrot nyírfacukorral helyettesítettük jó választás lehet, amennyiben desszertet szeretnénk készíteni. Általában érdemes olyan süteményeket választani, melyek magas tej-, illetve gyümölcstartalommal rendelkeznek.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 15 perc

allergén

tojás

hozzávalók

1.2 liter 1,5%-os tej
6 db tojás
8 evőkanál nyírfacukor
1 rúd vanília kivonat

elkészítés

1

A tejet egy lábasban felforraljuk.

2

Közben keményre verjük a tojások fehérjét kb 2 ek nyírfacukorral.

3

Ha felforrt a tej, adjunk hozzá 1 ek édesítőt, majd szaggasuk bele a tojáshabot.

4

Fedő alatt kb 2 perc alatt főzzük meg a habot, majd szedjük ki a tejből.

5

Míg fő a hab, a tojássárgákat keverjük el a maradék édesítővel.

6

Adjunk a tojássárgákhoz egy két kanállal a forró tejből, majd öntsük bele a tejbe.

7

Kaparjuk ki a vanília magjait, majd ezt is tegyük a tejbe.

8

Kevergetve hagyjuk besűrűsödni, majd vegyük le a tűzről és hűtsük ki.

9

Ha kihűlt, tegyük rá a habot, majd hűtőbe téve hűtsük hidegre.


Allergének: laktóz