receptet találtunk
Ez a diétásan elkészített madártej, melyben a cukrot nyírfacukorral helyettesítettük jó választás lehet, amennyiben desszertet szeretnénk készíteni. Általában érdemes olyan süteményeket választani, melyek magas tej-, illetve gyümölcstartalommal rendelkeznek.
Kép forrás: Saját forrás
A tejet egy lábasban felforraljuk.
Közben keményre verjük a tojások fehérjét kb 2 ek nyírfacukorral.
Ha felforrt a tej, adjunk hozzá 1 ek édesítőt, majd szaggasuk bele a tojáshabot.
Fedő alatt kb 2 perc alatt főzzük meg a habot, majd szedjük ki a tejből.
Míg fő a hab, a tojássárgákat keverjük el a maradék édesítővel.
Adjunk a tojássárgákhoz egy két kanállal a forró tejből, majd öntsük bele a tejbe.
Kaparjuk ki a vanília magjait, majd ezt is tegyük a tejbe.
Kevergetve hagyjuk besűrűsödni, majd vegyük le a tűzről és hűtsük ki.
Ha kihűlt, tegyük rá a habot, majd hűtőbe téve hűtsük hidegre.
Allergének: laktóz