Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Dubarry sertésszelet

Répási Eszter
vezető dietetikus

A dubarry szelet, jó választáslehet ebédre, főételként. A hús biztosítja a teljes értékű fehérje bevitelt, a karfiol rosttartalma, pedig hozzájárul a teltségérzet kialakításához.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: kb. 25 perc

hozzávalók

600 g sertéscomb
1 fej karfiol
30 g vaj
1 ek teljes kiőrlésű liszt
200 ml 1,5%-os tej
20 ml olaj
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
60 g reszelt mozzarella sajt
izlés szerint szerecsendió
izlés szerint Bors

elkészítés

1

A húst megtisztítjuk, majd sózzuk, borsozzuk.

2

Egy teflon serpenyőben kevés olajon átsütjük, majd egy olajjal kikent jénai tálba helyezzük.

3

A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, majd kevés sóval ízesített vízben megfőzzük. Amikor elkészült, leszűrjük, majd a hússzeletekre helyezzük, úgy hogy fedje azokat.

4

Elkészítjük a besamel mártást: a vajat felhevítjük egy lábasban, majd megszórjuk a liszttel, ezután pedig a tejet folyamatosan hozzáadagolva, csomómentesre keverjük.

5

Leöntjük a húst a mártással, majd megszórjuk a reszelt sajttal.

6

200°C-ra előmelegített sütőben alul felül sütve pirosra sütjük.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojásmentes