receptet találtunk
Egy könnyen elkészíthető főétel, melynek ízei passzolnak az őszi illetve téli időszakhoz. A csirke bőrét mindenképp távolítsuk el, ugyanis gazdagon tartalmaz koleszterint, mely növeli a szív-és érrendszeri betegségek kockázatát.
Kép forrás: saját forrás
Tisztítsuk meg a csirkecombokat, és távolítsuk el a bőrüket.
A narancsot mossuk meg jó alaposan, majd reszeljük le a héját, a levét pedig facsarjuk ki.
A húst dörzsöljk be sóval és borssal, majd tegyük egy kiolajazott jénaiba és dugjuk közéjük a csillagánizsokat.
Locsoljuk meg a narancslével és a narancshéjjal, majd takarjuk le egy alufóliával és pihetntessük egy éjszakát hűtőben.
Másnap mossuk és hámozzuk meg a sárgarépát, majd vágjuk hasábokra és fektessük a húsok mellé.
Tegyük 200°C-ra előmelegített sütőe és süssük meg kb 35 perc alatt.
Allergének: