Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Karácsonyi fűszeres csirkecomb

Répási Eszter
vezető dietetikus

Egy könnyen elkészíthető főétel, melynek ízei passzolnak az őszi illetve téli időszakhoz. A csirke bőrét mindenképp távolítsuk el, ugyanis gazdagon tartalmaz koleszterint, mely növeli a szív-és érrendszeri betegségek kockázatát.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 35 perc

hozzávalók

6 db csirkecomb
1 db bio narancs
3 db sárgarépa
2 evőkanál olaj
1 kevés csillagánizs
1 kevés só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
1 csipet fehérbors

elkészítés

1

Tisztítsuk meg a csirkecombokat, és távolítsuk el a bőrüket.

2

A narancsot mossuk meg jó alaposan, majd reszeljük le a héját, a levét pedig facsarjuk ki.

3

A húst dörzsöljk be sóval és borssal, majd tegyük egy kiolajazott jénaiba és dugjuk közéjük a csillagánizsokat.

4

Locsoljuk meg a narancslével és a narancshéjjal, majd takarjuk le egy alufóliával és pihetntessük egy éjszakát hűtőben.

5

Másnap mossuk és hámozzuk meg a sárgarépát, majd vágjuk hasábokra és fektessük a húsok mellé.

6

Tegyük 200°C-ra előmelegített sütőe és süssük meg kb 35 perc alatt.


Allergének: