Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Burgonyasaláta

Répási Eszter
vezető dietetikus

A burgonya magas kálium tartalommal rendelkezik, 100 grammjában 340 mg található, mely az ajánlott napi bevitel 10 %-kát fedezi.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 6 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 10 perc

hozzávalók

1 kg burgonya
1 fej lilahagyma
1 db alma
2 ek ecet
2 ek olívaolaj
3 dl víz
3 ek light majonéz
2 dl görög joghurt
1 ek mustár
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint fehér bors

elkészítés

1

A burgonyákat alaposan megmossuk, majd héjukban megfőzzük.

2

Ha megfőtt meghámozzuk, majd felkockázzuk.

3

A hagymát megpucoljuk, majd kisebb csíkokra vágjuk.

4

A vízből,a sóból, az ecetből és az olajból saláta levet készítünk, majd ráöntjük a közös tálba tett burgonya és hagyma tetejére.

5

Ezután tegyük egy órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

6

Az almát megmossuk, eltávolítjuk a magházát, majd apró kockákra vágjuk.

7

A görög joghurtból, a majonézből, a mustárból, a sóból és a borsból öntetet készítünk.

8

A burgonyát kivesszük a hűtőből, leöntjük róla az ecetes levet, majd hozzátesszük az almát és leöntjük az öntettel.

9

Fogyasztásig hűtőbe tesszük.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz