receptet találtunk
A burgonya magas kálium tartalommal rendelkezik, 100 grammjában 340 mg található, mely az ajánlott napi bevitel 10 %-kát fedezi.
Kép forrás: saját forrás
A burgonyákat alaposan megmossuk, majd héjukban megfőzzük.
Ha megfőtt meghámozzuk, majd felkockázzuk.
A hagymát megpucoljuk, majd kisebb csíkokra vágjuk.
A vízből,a sóból, az ecetből és az olajból saláta levet készítünk, majd ráöntjük a közös tálba tett burgonya és hagyma tetejére.
Ezután tegyük egy órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Az almát megmossuk, eltávolítjuk a magházát, majd apró kockákra vágjuk.
A görög joghurtból, a majonézből, a mustárból, a sóból és a borsból öntetet készítünk.
A burgonyát kivesszük a hűtőből, leöntjük róla az ecetes levet, majd hozzátesszük az almát és leöntjük az öntettel.
Fogyasztásig hűtőbe tesszük.
Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz