Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Almarózsa

Répási Eszter
vezető dietetikus

Az almarózsa egy igazán mutatós, és roppant egyszerűen elkészíthető leves, melyben az alma ellensúlyozza valamennyire a tészta gazdag zsírtartalmát. Mivel a leveles tésztának magas a zsírtartalma nem ajánlott túl sűrűn fogyasztani, de ha vendégségbe megyünk, bátran vigyünk magunkkal.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

3 db 0
1 csomag leveles tészta
1 ek cukor
1 ek xilit
50 g margarin
izlés szerint kb 2-3 marék durvára vágott dió
fél db citrom
2 tk fahéj

elkészítés

1

Az almákat alaposan megmossuk, majd kicsumázzuk őket, ezután felnegyedeljük, majd vékonyan felszeleteljük (félhold alakú szeletek)

2

A citrom frissen facsart levével meglocsoljuk az almákat, majd a xilittel és fahéjjal ízesített vízben főzni kezdjük a szeleteket (annyiban, ami épp ellepi).

3

Kb 2 percig főzzük, pont addig, amíg az almák annyira megfőnek, hogy a feltekerésnél nem repednek már el.

4

Alaposan lecsepegtetjük.

5

A leveles tésztát kinyújtjuk, majd megkenjük olvasztott margarinnal.

6

Megszórjuk fahéjjal, a cukorral és a durvára vágott dióval.

7

Kb. 3 cm széles csíokokra vágjuk.

8

A csíkokra hosszában ráhelyezzük az alma szeleteket, úgy hogy az íves része kilógjon a tésztából (az alma szeletek legyenek fedésben egymással).

9

A tészta alsó szélét felhajtjuk. Szorosan feltekerjük, majd egy papírral kibélelt muffinformába helyezzük.

10

180°C-os sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojásmentes