receptet találtunk
Fűszeres sült szilvás Bircher-müzli. Már a nevétől összefut a nyál a szádban, igaz? Próbáld ki ezt a receptet, és csalj napfényt te is az őszi reggelekbe!
Kép forrás: saját forrás
Egy sütőpapírral bélelt tepsit átkenünk olvasztott vajjal, a szilvákat félbevágjuk, és a tepsire rakjuk őket, vágott felükkel felfelé.
A szilvákat ízlés szerint fűszerezzük: fahéj, kínai ötfűszer-keverék, csillagánizs, bors, vanília.
Csorgatunk rá egy kis mézet és pár evőkanályni vizet alulra, majd 170 fokos sütőben kb 20-25 percig sütjük.
Elkészítjük a müzlit. Összekeverjük a hozzávalókat, majd ezután ráöntjük a tejet vagy vizet. Átforgatjuk, és mehet éjszakára a hűtőbe.
Ha megsültek a szilvák, mehetnek a zabkása tetejére egy kis gránátalmával és töt magokkal.
Ha van időnk, rétegezhetjük a zabkását, hogy középre is kerüljön néhány szilva.
Allergének: