Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Fűszeres sült szilvás Bircher-müzli

Okos Tímea Kitti
táplálkozási és életmód tanácsadó, gasztroblogger, író, újságíró

Fűszeres sült szilvás Bircher-müzli. Már a nevétől összefut a nyál a szádban, igaz? Próbáld ki ezt a receptet, és csalj napfényt te is az őszi reggelekbe!

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:

hozzávalók

40-50 g natúr zabpehely
0,5 db alma reszelve
1 ek aszalt vörösáfonya vagy mazsola
1-2 ek tökmag, vagy bármilyen más mag
1-2 kk lenmag vagy chia mag
vaníliaőrlemény
1-2 ek görög joghurt
2 dl tej vagy víz
1 kk méz vagy ízlés szerint más ízesítő
2-3 ek olvasztott vaj
18-20 db szilva
4-5 db csillagánizs
őrölt fahéj
2-3 db fahéjrúd
kínai ötfűszer-keverék, vagy kardamom, bors, vaj
1 ek méz
néhány ek víz

elkészítés

1

Egy sütőpapírral bélelt tepsit átkenünk olvasztott vajjal, a szilvákat félbevágjuk, és a tepsire rakjuk őket, vágott felükkel felfelé.

2

A szilvákat ízlés szerint fűszerezzük: fahéj, kínai ötfűszer-keverék, csillagánizs, bors, vanília.

3

Csorgatunk rá egy kis mézet és pár evőkanályni vizet alulra, majd 170 fokos sütőben kb 20-25 percig sütjük.

4

Elkészítjük a müzlit. Összekeverjük a hozzávalókat, majd ezután ráöntjük a tejet vagy vizet. Átforgatjuk, és mehet éjszakára a hűtőbe.

5

Ha megsültek a szilvák, mehetnek a zabkása tetejére egy kis gránátalmával és töt magokkal.

6

Ha van időnk, rétegezhetjük a zabkását, hogy középre is kerüljön néhány szilva.


Allergének: