receptet találtunk
Vannak receptek, amikben annyiféle íz találkozik, hogy minden falatnál újabb és újabb árnyalataiban ismerjük meg a fantasztikus fűszerkombinációval készült hozzávalókat. Ez a recept is pont ilyen, és ami legjobb, hogy egészen egyszerű alapanyagokból készül, méghozzá elég gyorsan ahhoz, hogy bármikor összedobjuk.
Kép forrás: saját forrás
Az édesburgonyákat megmossuk, szárazra töröljük, bedörzsöljük olívaolajjal és megszórjuk sóval.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük egy hőálló tálba rendezve. Kb. 30 percig sütjük, amíg átsül, majd a sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni.
A töltelékhez a maradék olajat egy serpenyőbe öntjük, és puhára pirítjuk rajta a finomra vágott hagymát.
Hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott húst és a finomra aprított fokhagymát.
Lepirítjuk majd puhára főzzük a húst.
A fűszereket összekeverjük és a feldarabolt paprikával együtt a hús mellé tesszük a serpenyőbe, és jól összekeverjük.
5 percig pirítjuk kevergetve, amíg a paprikák kissé összeesnek.
Az édesburgonyákat kettévágjuk, ügyelve, hogy ne essenek szét. A húsos tölteléket elosztjuk a 4 édesburgonya között, megszórjuk sajttal, és visszatesszük a sütőbe 10 percre, amíg a sajt megolvad.
A sütőből kivéve megszórjuk korianderrel, lime szeleteket és esetleg egy kevés tejfölt adunk mellé. Azonnal fogyasztjuk.
Allergének: