Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Héjában sült édesburgonya fűszeres csirkeraguval

Havas Dóra
gasztroblogger

Vannak receptek, amikben annyiféle íz találkozik, hogy minden falatnál újabb és újabb árnyalataiban ismerjük meg a fantasztikus fűszerkombinációval készült hozzávalókat. Ez a recept is pont ilyen, és ami legjobb, hogy egészen egyszerű alapanyagokból készül, méghozzá elég gyorsan ahhoz, hogy bármikor összedobjuk.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók

4 db édesburgonya
2 evőkanál olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
Fél kg csirkemell filé
3 db színes paprika (kaliforniai)
125 g cheddar sajt
2 db lime
1 csokor petrezselyem vagy koriander
2 teáskanál őrölt paprika
1 teáskanál szárított oregánó
Fél teáskanál őrölt római kömény
Fél teáskanál fokhagymapor
Negyed teáskanál csilipehely

elkészítés

1

Az édesburgonyákat megmossuk, szárazra töröljük, bedörzsöljük olívaolajjal és megszórjuk sóval.

2

200 fokra előmelegített sütőbe tesszük egy hőálló tálba rendezve. Kb. 30 percig sütjük, amíg átsül, majd a sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni.

3

A töltelékhez a maradék olajat egy serpenyőbe öntjük, és puhára pirítjuk rajta a finomra vágott hagymát.

4

Hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott húst és a finomra aprított fokhagymát.

5

Lepirítjuk majd puhára főzzük a húst.

6

A fűszereket összekeverjük és a feldarabolt paprikával együtt a hús mellé tesszük a serpenyőbe, és jól összekeverjük.

7

5 percig pirítjuk kevergetve, amíg a paprikák kissé összeesnek.

8

Az édesburgonyákat kettévágjuk, ügyelve, hogy ne essenek szét. A húsos tölteléket elosztjuk a 4 édesburgonya között, megszórjuk sajttal, és visszatesszük a sütőbe 10 percre, amíg a sajt megolvad.

9

A sütőből kivéve megszórjuk korianderrel, lime szeleteket és esetleg egy kevés tejfölt adunk mellé. Azonnal fogyasztjuk.


Allergének: