Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Tejszínes rakott penne

Répási Eszter
vezető dietetikus

A csirkemell jelentős teljesértékű fehérjét tartalmaz, emellett elhanyagolható a zsírtartalma, ezért a sportolók és a fogyókúrázók is előszeretettel fogyasztják. Jó forrása a B-vitamincsoportnak. Jó, ha tudjuk, hogy a B12-vitamint csak állati eredetű élelmiszerekkel juttathatjuk a szervezetünkbe.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

500 g csirkemell
175 g kukorica
250 g teljes kiőrlésű penne
200 g mozzarella
4 gerezd fokhagyma
300 ml 8 %-os főzőtejszín
1 ek olaj
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint Bors

elkészítés

1

A húst megmossuk, megtisztítjuk, majd felkockázzuk.

2

A fokhagymát meghámozzuk.

3

A penne tésztát forró vízben kifőzzük.

4

A csirkemellet egy serpenyőben a felforrósított olajon megpirítjuk, majd hozzákeverjük a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát és a kukoricát.

5

Hozzáöntjük a tejszínt, majd ízesítjük és főzzük, amíg besűrűsödik.

6

A kifőzött pennét egy jénaiban rétegezzük a tejszínes raguval.

7

A tetejét megszórjuk a mozzarellával.

8

Egy 190 °C-ra előmelegített sütőben alul-felül sütve összesütjük.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojásmentes