Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Pezsgős lilakáposzta kacsamájjal

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

A pezsgő jó, a máj jó, a káposzta jó. Mit jó!? Egyszerűen fantasztikus! Ez egy olyan étel, amiből minden egyes falat maga az ünnep! Ha leteszed az asztalra, a szilveszteri menü méltán feledhetetlen fénypontja lesz. Csak győzd begyűjteni a gratulációkat!

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 50 perc

hozzávalók

1 fej lilakáposzta
3 dl Törley Chardonnay Brut pezsgő
2 marék aranymazsola
1 fej lilahagyma
1 evőkanál barnacukor
balzsamecet

1 db olaj
1 db kacsamáj

elkészítés

1

A felkarikázott hagymát a barnacukorral összepirítjuk egy serpenyőben.

2

Amikor megkaramellizálódott a cukor, rádobjuk a vékony csíkokra vágott a káposztát, majd hozzáadjuk a pezsgőt.

3

Megszórjuk az aranymazsolával.

4

Fűszerezzük (só, balzsamecet), és fedő alatt készre pároljuk.

5

Ha kész a káposzta, a májat 1.5 centis szeletekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk.

6

Egy majdnem egészen forróra melegített, vastag falú serpenyőben megkapatjuk mindkét oldalát, majd egy tiszta sütőedényben 200 C° fokos sütőben 5 percig tovább sütjük. Ekkor szép kérge lesz a szeleteknek, de belül még rózsaszín, krémesek maradnak.

7

A kész májszeleteket a káposztával együtt frissen tálaljuk.


Allergének: