Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Fokhagymás csirkeragu

Répási Eszter
vezető dietetikus

Ha valamilyen gyorsan és egyszerűen elkészíthető főételre vágyunk jó választás lehet a fokhagymás csirkeragu. A fokhagyma baktériumölő hatással rendelkezik, így különösen előnyös lehet a fogyasztása a téli időszakban.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 15 perc

hozzávalók

500 g csirkemell
1 evőkanál vaj
200 ml 8%-os főzőtejszín
1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
3 gerezd fokhagyma
1 csipet só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
1 csipet Bors

elkészítés

1

Mossuk majd tisztítsuk meg a csirkemellet, ezután pedig daraboljuk fel apró kockákra. Sózzuk és borsozzuk.

2

Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és pirítsuk meg rajta a csirkemellet.

3

Öntsük rá a tejszínt, majd nyomjuk bele az előzőleg meghámozott fokhagymát.

4

A tejfölt keverjük csomómentesre a liszttel, majd keverjük a raguhoz.

5

Melegítsük néhény perc alatt össze.


Allergének: laktóz glutén