receptet találtunk
A bolti gnocchinál csak 30 perccel igényel több időt a házi készítésű, az eredmény viszont sokkal nagyobb örömöt okoz! Arról nem is beszélve, hogy a házi változatot ízlésünk szerint variálhatjuk szezonális zöldségekkel, most például medvehagymával.
Kép forrás: saját forrás
A gnocchihoz a krumplit héjában megfőzzük, ha megfőtt, lehúzzuk a héját, és a krumplit egy tálban összetörjük.
A liszt felébe belekeverjük a szerecsendiót és a sót, ezt a krumplihoz keverjük egy fakanállal. A maradék lisztet is rászórjuk, majd erre ráütjük a tojást.
Légy tésztát gyúrunk belőle, végül hozzáadjuk a finomra aprított medvehagymát és összedolgozzuk. Amikor már nem ragacsos, labdává gyúrjuk, több részre osztjuk, és lisztezett munkalapon 2-3 cm-es hurkákat gyúrunk belőle.
Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, visszavesszük alacsonyra a lángot, a serpenyőbe dobjuk az összetört és apróra vágott fokhagymát, 1/2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a gorgonzolát.
1 perc múlva felöntjük tejszínnel, és közepes lángon addig főzzük, amíg a tejszín sűrűsödni kezd. Sózzuk, belereszeljük a szerecsendiót.
Tálaláskor meghintjük durvára vágott pirított dióval, kevés frissen reszelt parmezánnal és meglocsoljuk extraszűz olívaolajjal.
Allergének: