Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Medvehagymás gnocchi

Havas Dóra
gasztroblogger

A bolti gnocchinál csak 30 perccel igényel több időt a házi készítésű, az eredmény viszont sokkal nagyobb örömöt okoz! Arról nem is beszélve, hogy a házi változatot ízlésünk szerint variálhatjuk szezonális zöldségekkel, most például medvehagymával.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

fél kg burgonya
20 dkg liszt
2 teáskanál só (1 teáskanál a tésztába, 1 teáskanál a mártásba)
fél teáskanál frissen reszelt szerecsendió
1 db tojás
1 kis csokor medvehagyma
3 dl tejszín
3 dkg gorgonzola
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
fél teáskanál frissen reszelt szerecsendió
1 marék dió szárazon megpirítva
1 evőkanál extraszűz olívaolaj a tálaláshoz

elkészítés

1

A gnocchihoz a krumplit héjában megfőzzük, ha megfőtt, lehúzzuk a héját, és a krumplit egy tálban összetörjük.

2

A liszt felébe belekeverjük a szerecsendiót és a sót, ezt a krumplihoz keverjük egy fakanállal. A maradék lisztet is rászórjuk, majd erre ráütjük a tojást.

3

Légy tésztát gyúrunk belőle, végül hozzáadjuk a finomra aprított medvehagymát és összedolgozzuk. Amikor már nem ragacsos, labdává gyúrjuk, több részre osztjuk, és lisztezett munkalapon 2-3 cm-es hurkákat gyúrunk belőle.

4

A hurkákat egy éles késsel gnocchi méretűre vágjuk, és villával megformázzuk.

5

Sós, lobogó vízben kifőzzük. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és melegen tartjuk.

6

Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, visszavesszük  alacsonyra a lángot, a serpenyőbe dobjuk az összetört és apróra vágott fokhagymát, 1/2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a gorgonzolát.

7

1 perc múlva felöntjük tejszínnel, és közepes lángon addig főzzük, amíg a tejszín sűrűsödni kezd. Sózzuk, belereszeljük a szerecsendiót.

8

A gnocchit a mártáshoz keverjük, lazán összeforgatjuk.

9

Tálaláskor meghintjük durvára vágott pirított dióval, kevés frissen reszelt parmezánnal és meglocsoljuk extraszűz olívaolajjal.


Allergének: