Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Sajtos kekszcsiga gluténmentesen

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

Én annyira szeretem a kekszeket, hogy már szinte függő vagyok. Rengeteg módon szoktam variálni a tölteléket, legyen ez édes vagy akár sós. Ezek a sajtos töltelékes csigák igazán finomak és tökéltes nassolnivalók a főétkezések között. Mivel a töltelék elég lágy, ezért szeletelés előtt mindenképpen tegyük a fagyasztóba, így nem kell bosszankodni, hogy folyik, szétcsúszik és gyönyörű csigákat tudunk vágni belőle. A tölteléket ízlés szerint variálhatjuk, tehetünk bele akár apró kockára vágott sonkát, kolbászt is, de ízesíthetjük nyugodtan zöldfűszerekkel.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók a tésztához

300 g It’s us miklos universal mix liszt
150 g Auchan margarin
1 db „M-es” méretű Auchan tojás
50 g Auchan tejföl
5 g

hozzávalók a töltelékhez

150 g Auchan tejföl
1 db „M-es” méretű Auchan tojás
150 g reszelt Auchan ementáli sajt
ízlés szerint olajbogyó
1 nagy csipet

elkészítés

1

Mérjük egy keverőtálba a lisztet és a sót és morzsoljuk el benne a margarint. Adjuk hozzá a tojást és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjunk rugalmas, egynemű tésztát. Amíg elkészítjük a tölteléket, tegyük a tésztát a hűtőbe.

2

A töltelékhez a tejfölt keverjük össze a tojással, adjuk hozzá a reszelt sajtot és egy nagy csipet sót. Az olajbogyót vágjuk apró darabokra és keverjük a sajtos masszához.

3

A tésztát rizsliszttel megszórt felületen nyújtsuk kb. 35x30 cm-es téglalappá. Kenjük meg a tetejét a sajtos töltelékkel, szórjuk meg darabolt olajbogyóval és szorosan tekerjük fel.

4

A feltekert rudat csomagoljuk frissen tartó fóliába és legalább 30 percre tegyük a fagyasztóba.

5

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A rudat szeleteljük kb. ujjnyi vastag szeletekre és fektessük a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe.

6

180 fokon 20-25 perc alatt süssük készre.


Allergének: