receptet találtunk
Én annyira szeretem a kekszeket, hogy már szinte függő vagyok. Rengeteg módon szoktam variálni a tölteléket, legyen ez édes vagy akár sós. Ezek a sajtos töltelékes csigák igazán finomak és tökéltes nassolnivalók a főétkezések között. Mivel a töltelék elég lágy, ezért szeletelés előtt mindenképpen tegyük a fagyasztóba, így nem kell bosszankodni, hogy folyik, szétcsúszik és gyönyörű csigákat tudunk vágni belőle. A tölteléket ízlés szerint variálhatjuk, tehetünk bele akár apró kockára vágott sonkát, kolbászt is, de ízesíthetjük nyugodtan zöldfűszerekkel.
Kép forrás: saját forrás
Mérjük egy keverőtálba a lisztet és a sót és morzsoljuk el benne a margarint. Adjuk hozzá a tojást és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjunk rugalmas, egynemű tésztát. Amíg elkészítjük a tölteléket, tegyük a tésztát a hűtőbe.
A töltelékhez a tejfölt keverjük össze a tojással, adjuk hozzá a reszelt sajtot és egy nagy csipet sót. Az olajbogyót vágjuk apró darabokra és keverjük a sajtos masszához.
A tésztát rizsliszttel megszórt felületen nyújtsuk kb. 35x30 cm-es téglalappá. Kenjük meg a tetejét a sajtos töltelékkel, szórjuk meg darabolt olajbogyóval és szorosan tekerjük fel.
A feltekert rudat csomagoljuk frissen tartó fóliába és legalább 30 percre tegyük a fagyasztóba.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A rudat szeleteljük kb. ujjnyi vastag szeletekre és fektessük a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe.
180 fokon 20-25 perc alatt süssük készre.
Allergének: