Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Grillezett tengeri durbincs, joghurtos padlizsánsalátával

Havas Dóra
gasztroblogger

Hogy szerintünk mi az a fogás, amivel bárkit le lehet venni a lábáról egy nyári étkezés alkalmával? Mutatjuk a szezon egyik legfinomabb egészben grillezett halételének a receptjét! Tanuljátok el a fogást a Lefőzlek séfjeitől, és nyűgözzétek le vele a családot vagy éppen a vendégeiteket!

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók a halhoz

1 db tengeri durbincs
1 db citrom, karikákra vágva
5 szál újhagyma
ízlés szerint só és frissen őrölt bors
egy kevés olívaolaj
1 db Eszközigény: sütőtálca vagy hal grillező

hozzávalók a csimicsurrihoz

1 dl olívaolaj
2 evőkanál vörösborecet
1 nagy csokor finomra aprított petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
1 db csilipaprika (piros)
1 teáskanál szárított oregánó
fél teáskanál
fél teáskanál frissen őrölt bors

hozzávalók a joghurtos padlizsánsalátához

2 db padlizsán
fél dl olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
fél teáskanál
4 dl lecsepegtetett görög joghurt
1 db citrom frissen facsart leve
1 teáskanál őrölt római kömény
1 kis csokor petrezselyem

elkészítés

1

A padlizsánt kb 1 cm-es szeletekre vágjuk, vékonyan bekenjük olajjal és grillen egészen sötét színűre sütjük a szeletek mindkét oldalát, vigyázva, hogy ne égjenek meg. Félretesszük és hagyjuk kihűlni. 

2

A megtisztított halat szárazra töröljük, a hasüregébe tesszük a citromot és az újhagymát. 

3

Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk olívaolajjal. 

4

Forró grillen oldalanként 7-8 perc alatt készre sütjük halsütő rács segítségével – ez nem engedi, hogy a grillrácshoz ragadjon a hal és szétszakadjon. Ha ilyenünk nincs, használjunk sütőtálcát.

5

A csimicsurri hozzávalóit összekeverjük és legalább egy órát állni hagyjuk. 

6

Mozsárban összetörjük a fokhagymát a sóval, összekeverjük a joghurttal, hozzáadjuk a citrom levét, majd beleforgatjuk a padlizsánt. Legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.

7

A csimicsurrit a kész halra kalanazva tálaljuk.

8

A padlizsánsalátát tálalás előtt jól átkeverjük, kevés olívaolajjal, őrölt római köménnyel, aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.


Allergének: