receptet találtunk
Hogy szerintünk mi az a fogás, amivel bárkit le lehet venni a lábáról egy nyári étkezés alkalmával? Mutatjuk a szezon egyik legfinomabb egészben grillezett halételének a receptjét! Tanuljátok el a fogást a Lefőzlek séfjeitől, és nyűgözzétek le vele a családot vagy éppen a vendégeiteket!
Kép forrás: saját forrás
A padlizsánt kb 1 cm-es szeletekre vágjuk, vékonyan bekenjük olajjal és grillen egészen sötét színűre sütjük a szeletek mindkét oldalát, vigyázva, hogy ne égjenek meg. Félretesszük és hagyjuk kihűlni.
Forró grillen oldalanként 7-8 perc alatt készre sütjük halsütő rács segítségével – ez nem engedi, hogy a grillrácshoz ragadjon a hal és szétszakadjon. Ha ilyenünk nincs, használjunk sütőtálcát.
Mozsárban összetörjük a fokhagymát a sóval, összekeverjük a joghurttal, hozzáadjuk a citrom levét, majd beleforgatjuk a padlizsánt. Legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
A padlizsánsalátát tálalás előtt jól átkeverjük, kevés olívaolajjal, őrölt római köménnyel, aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Allergének: