Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Márton-napi sült libacomb datolyaszilvás vörösáfonyás kuszkuszsalátával

Okos Tímea Kitti
táplálkozási és életmód tanácsadó, gasztroblogger, író, újságíró

Joker recept Márton-napra. Kívül ropogós, belül omlós, sült, fűszeres libacomb datolyaszilvás-vörösáfonyás kuszkuszsalátával. Ebben a receptben se húsimádók, se salátarajongók nem fognak csalódni, így már most biztos a siker!

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:

hozzávalók

4 db friss, minőségi libacomb
2 ek
2 ek Bors
1 ek fahéj
1 ek szegfűszeg
3-4 db csillagánizs
6-7 gerezd fokhagyma
2 db vöröshagyma
2 ek méz
250 g kuszkusz
1 csomag aszalt vörösáfonya
2 db datolyaszilva
dió
lilahagyma
koriander

elkészítés

1

Elkészítjük a salátaöntetet. Ehhez összekeverjük az olivaolajat, sót, borsot, fokhagymát, citromlevet, fahéjat és mézet

2

A négy libacombot a frissen őrölt szegfűszegből, csillagánizsból, fahéjból készült fűszerkeverékkel bedörzsöljük, sózzuk, borsozzuk

3

A combok mellé fokhagymát, lilahagymagerezdeket helyezünk, leöntjük egy pohár vízzel, majd 165 fokon 2,5-3 órát sütjük.

4

A kuszkuszt a forró vízzel elkészítjük, sóval borssal, olivaolajjal elkeverjük.

5

2,5-3 óra elteltével a húsokról levesszük a fóliát, bekenjük őket mézzel, és 210 fokon 20-25 perc alatt megpirítjuk.

6

A kuszkuszt összekeverjük az öntettel, rukkolával, majd datolyaszilvával, lilahagymával, vörösáfonyával és dióval díszítjük.


Allergének: