receptet találtunk
Ezzel a burgonyás pogácsával garantált sikerünk lesz, hiszen a főtt burgonya miatt napokig puha marad. Tökéletes vendégváró falatkák, de szuper kiegészítője lehet akár egy bablevesnek is. A pogácsa elkészítése roppant egyszerű, nem kell hajtogatni, duplán keleszteni. A tészta viszont elég ragacsos, ezért javaslom, a gyúráshoz húzzunk gumikesztyűt, a nyújtás előtt szórjuk meg enyhén rizsliszttel a munkalapot.
Kép forrás: saját forrás
A krumplit pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra, és főzzük puhára.
A megfőtt krumplit szűrjük le, még forrón törjük össze, és keverjük össze a vajjal. Ha kihűlt, keverjük el benne a tojások sárgáját.
A ricottát langyosítsuk meg, egy csipet cukor hozzáadásával futassuk fel benne az élesztőt.
A lisztet, a sót mérjük ki egy keverőtálba, adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, a krumplis keveréket és a langyos tejet. Alaposan gyúrjuk össze.
Viszonylag lágy, de könnyen kezelhető tésztát kapunk. Rizsliszttel megszórt felületen gyúrjuk át, nyújtsuk kb. 2 cm vastagra, és szaggassunk apró pogácsákat.
Tegyük a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe, éles késsel rácsozzuk be a tetejüket, és kenjük le felvert tojással.
Tegyünk a sütő aljába egy kis lábosba 2,5 dl vizet (ezt hagyjuk bent a sütés végéig), és 50 fokos sütőben kelesszük legalább 40 percet.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre.
Allergének: