Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Ricottás-burgonyás pogácsa

Kohári Éva
gasztroblogger, matematika és fizika szakos tanár, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

Ezzel a burgonyás pogácsával garantált sikerünk lesz, hiszen a főtt burgonya miatt napokig puha marad. Tökéletes vendégváró falatkák, de szuper kiegészítője lehet akár egy bablevesnek is. A pogácsa elkészítése roppant egyszerű, nem kell hajtogatni, duplán keleszteni. A tészta viszont elég ragacsos, ezért javaslom, a gyúráshoz húzzunk gumikesztyűt, a nyújtás előtt szórjuk meg enyhén rizsliszttel a munkalapot.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 60 perc
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók

250 g burgonya
350 g It’s us miklos universal mix liszt
150 g Auchan ricotta
1 csipet cukor
20 g friss élesztő
150 g Auchan 1,5 %-os tej
12 g
3 db M-es tojássárgája
100 g Auchan vaj

elkészítés

1

A krumplit pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra, és főzzük puhára.

2

A megfőtt krumplit szűrjük le, még forrón törjük össze, és keverjük össze a vajjal. Ha kihűlt, keverjük el benne a tojások sárgáját. 

3

A ricottát langyosítsuk meg, egy csipet cukor hozzáadásával futassuk fel benne az élesztőt.

4

A lisztet, a sót mérjük ki egy keverőtálba, adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, a krumplis keveréket és a langyos tejet. Alaposan gyúrjuk össze. 

5

Viszonylag lágy, de könnyen kezelhető tésztát kapunk. Rizsliszttel megszórt felületen gyúrjuk át, nyújtsuk kb. 2 cm vastagra, és szaggassunk apró pogácsákat. 

6

Tegyük a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe, éles késsel rácsozzuk be a tetejüket, és kenjük le felvert tojással.

7

Tegyünk a sütő aljába egy kis lábosba 2,5 dl vizet (ezt hagyjuk bent a sütés végéig), és 50 fokos sütőben kelesszük legalább 40 percet.

8

180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre. 


Allergének: