Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Töltött káposzta

Répási Eszter
vezető dietetikus

A savanyú káposzta jó forrása a C-vitaminnak, a B1-vitaminnak és a vízben nem oldódó élelmi rostoknak. Magas rosttartalmának köszönhetően segíti emésztésünket. A fejes káposzta gazdagon tartalmaz K-, és C-vitamint, kálciumot és kéntartalmú illóolajokat, melyek hatékonyak a daganatos megbetegedések megelőzésében.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 8 főre
Előkészítési idő: 25 perc
Elkészítési idő: kb. 40 perc

Az alapléhez

2 db nagy fej vöröshagyma
20 ml olaj
izlés szerint fűszerpaprika ízlés szerint
1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
1.5 l víz

hozzávalók

1 kg savanyú káposzta
10 db közepes káposztalevél
1 kg darált pulykacomb
4 db tojássárgája
1 szelet rozskenyér
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
izlés szerint fűszerpaprika
10 ml olaj(a fazék kikenéséhez)
4 ek 12 %-os tejföl (a tálaláshoz)

elkészítés

1

A savanyú káposztát kimossuk.

2

A húshoz hozzáadjuk az előzetesen megmosott és szétválasztott tojások sárgáját, a kevés vízbe beáztatott, majd kifacsart kenyeret, a sót és a borsot.

3

A masszát összegyúrjuk, és kis gombócokat formálunk belőle.

4

A gombócokat az alaposan megmosott káposztalevelekbe csavarunk.

5

Egy nagy fazekat kikenünk olajjal, és az aljára teszünk káposztát. Majd ráteszünk egy sor savanyú káposztát. Majd ismét a felgöngyölt káposzta következik, a rétegzést addig folytatjuk, míg el nem fogynak az alapanyagok.

6

Az alapléhez a hagymát meghámozzuk, majd felkockázzuk, az olajon üvegesre pároljuk. Majd teszünk bele 1 evőkanál lisztet és a pirospaprikát.

7

1,5 l vizet ráöntünk, és jól felforraljuk. Miután felforrt, ráöntjük a káposztára a levet.

8

A káposztát addig főzzük, míg minden puha lesz.

9

Melegen tálaljuk, ha szeretnénk fogyaszthatjuk kevés tejföllel.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz