Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Juhtúrós sztrapacska

Havas Dóra
gasztroblogger

Mi lenne velünk sztrapacska nélkül? Van pár fogás, amiről sosem tudnánk lemondani, ráadásul Feri és Dóra most egy olyan receptvariációt mutatott, amivel újabb szintre lépett a sztrapacskarajongásunk. Ráadásul mindezt 4 főre 3000 forintból. Érdekel titeket is a tökéletes recept? Nézzétek meg a videót, és készítsétek el ti is!

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 25 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

20 dkg füstölt császárhús
70 dkg krumpli
35 dkg finomliszt
3 gerezd fokhagyma
1 db nagyobb tojás
20 dkg juhtúró
3 dl tejföl
1 csipet
1 csipet Őrölt bors

elkészítés

1

A csíkokra vágott császárhúst serpenyőben lepirítjuk. Ha ropogósra sült, papírtörlőre szedjük, a zsírt külön félretesszük.

2

A megtisztított burgonyát a reszelő legapróbb lyukú oldalán lereszeljük.

3

Kevés sóval, liszttel és 1 tojással – ízlés szerint 2-3 gerezd összetört fokhagymával – sűrű galuskatésztát készítünk.

4

A tésztát forrásban lévő vízbe szaggatjuk, majd amikor a víz felszínére jön, leszűrjük és egy szalonnazsírral kikent edénybe szedjük.

5

Hozzáadjuk a juhtúróval elkevert tejfölt és összeforgatjuk.

6

Meglocsoljuk egy kevés félretett szalonnazsírral, majd fél órára 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.

7

Ha összesült, megszórjuk a pirított császűrhússal és azonnal fogyasztjuk.


Allergének: