receptet találtunk
Mi lenne velünk sztrapacska nélkül? Van pár fogás, amiről sosem tudnánk lemondani, ráadásul Feri és Dóra most egy olyan receptvariációt mutatott, amivel újabb szintre lépett a sztrapacskarajongásunk. Ráadásul mindezt 4 főre 3000 forintból. Érdekel titeket is a tökéletes recept? Nézzétek meg a videót, és készítsétek el ti is!
Kép forrás: saját forrás
A csíkokra vágott császárhúst serpenyőben lepirítjuk. Ha ropogósra sült, papírtörlőre szedjük, a zsírt külön félretesszük.
A megtisztított burgonyát a reszelő legapróbb lyukú oldalán lereszeljük.
Kevés sóval, liszttel és 1 tojással – ízlés szerint 2-3 gerezd összetört fokhagymával – sűrű galuskatésztát készítünk.
A tésztát forrásban lévő vízbe szaggatjuk, majd amikor a víz felszínére jön, leszűrjük és egy szalonnazsírral kikent edénybe szedjük.
Hozzáadjuk a juhtúróval elkevert tejfölt és összeforgatjuk.
Meglocsoljuk egy kevés félretett szalonnazsírral, majd fél órára 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
Ha összesült, megszórjuk a pirított császűrhússal és azonnal fogyasztjuk.
Allergének: