Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Quinoás mogyorós keksz

Répási Eszter
vezető dietetikus

A quinoa egy igazán tápláló gabonaféle, mely gazdagon tartalmaz B-,C-, és E-vitaminokat. Magas rosttartalmával hozzájárul emésztésünk könnyítéséhez. Gluténmentes, így az arra érzékenyek is fogyaszthatják.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 10 perc

Egyéb

(Kevsés tej, ha nem állna össze a tészta.)

hozzávalók

80 g quinoaliszt
60 g darált mogyoró
50 g roszliszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
80 g margarin
50 g xilit
1 db vanília rúd

elkészítés

1

A tészta elkészítése rendkívül egyszerű.

2

Kimérjük, majd egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat.

3

Ehhez hozzáadjuk a felkockázott margarint.

4

Majd a vanília rúd kikapart magjait is a tésztába keverjük.

5

Jól összegyúrjuk.

6

Egy nyújtódeszkán 3mm vastagságúra nyújtjuk, majd tetszőleges formájúra szaggatjuk ki.

7

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 150°C-ra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük (alul-felül sütve).

8

Ha szeretnénk olvasztott étcsokival díszíthetjük, vagy házi lekvárral összetapaszthatjuk.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojásmentes

további receptek

Snidlinges tojáskrém A tojás magas teljesértékű fehérje- és alacsony szénhidrát tartalommal rendelkezik, ezért a testépítők előszeretettel fogyasztják. Heti 5-6 darabnál ne fogyasszunk belőle többet, ugyanis amellett, hogy sok értékes tápanyagot tartalmaz, jelentős koleszterin tartalommal is rendelkezik. Répási Eszter 10 perc Glutén- és tejmentes „tejbegríz” A glutén- és tejmentes diétán lévőknek sem kell lemondani a tejbegrízről, hiszen gluténmentes rizsdarából megszólalásig pont olyat tudunk készíteni, mint a hagyományos. Emlékszem, mikor kiderült a lányomról, hogy gluténérzékeny, teljesen elkeseredett, hogy ő akkor többet már nem ehet grízpapit. A rizsdarát pontosan ugyan azokhoz az ételekhez használhatjuk ugyan úgy, mint a grízt. Így tudunk tökéletes grízestésztát és túrógombócot is készíteni. Sárám egyaránt szereti ezt az ételt hidegen és melegen is, így rendszeresen készítem neki tízóraira, amit magával visz az iskolába. Megtöltök egy jól záródó műanyag dobozt a papival, alaposan megszórom fahéjjal és kakaóval, majd csomagolok mellé egy kiskanalat. Ebből a tízóraibalól még soha nem maradt a nap végére a doboz alján mutatóban sem. Ez a gluténmentes verzió teljesen hasonló módon készül, mint a grízes társa: 1 dl tejhez vagy tejmentes diéta esetén növényi italhoz 1 evőkanál, vagyis 16 g rizsdarát adjunk. Így a tejbegríz nem lesz folyós, de a kanál sem áll meg benne. Ha kicsit több darát teszünk hozzá, gyönyörűen lehet szeletelni kihűlt állapotban és egy gyors panírozás, sütés után fenséges desszertet készíthetünk belőle pillanatok alatt. Kohári Éva