Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Quinoás mogyorós keksz

Répási Eszter
vezető dietetikus

A quinoa egy igazán tápláló gabonaféle, mely gazdagon tartalmaz B-,C-, és E-vitaminokat. Magas rosttartalmával hozzájárul emésztésünk könnyítéséhez. Gluténmentes, így az arra érzékenyek is fogyaszthatják.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 10 perc

Egyéb

(Kevsés tej, ha nem állna össze a tészta.)

hozzávalók

80 g quinoaliszt
60 g darált mogyoró
50 g roszliszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
80 g margarin
50 g xilit
1 db vanília rúd

elkészítés

1

A tészta elkészítése rendkívül egyszerű.

2

Kimérjük, majd egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat.

3

Ehhez hozzáadjuk a felkockázott margarint.

4

Majd a vanília rúd kikapart magjait is a tésztába keverjük.

5

Jól összegyúrjuk.

6

Egy nyújtódeszkán 3mm vastagságúra nyújtjuk, majd tetszőleges formájúra szaggatjuk ki.

7

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 150°C-ra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük (alul-felül sütve).

8

Ha szeretnénk olvasztott étcsokival díszíthetjük, vagy házi lekvárral összetapaszthatjuk.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojásmentes