Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Fekete tőkehal zöldfűszerekkel

Répási Eszter
vezető dietetikus

Ez az igen egyszerű recept számos halfajtával elkészíthető, és nem szükséges zsíros szósz hozzá, hogy jóllakjon az ember. A hal mellé kínáljon főtt burgonyát, rizst stb.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

1 db 60 dkg-os tőkehaltörzs a bőrével együtt
4 db kis méretű, szép, érett (koktél)paradicsom
izlés szerint Néhány szál friss kakukkfű
1 db rozmaringág
1 fej nagy vöröshagyma meghámozva és felaprítva (vagy 2 evőkanál fagyasztott aprított hagyma)
2 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma felaprítva (frissen vagy fagyasztva)
0.5 dl ( ½ pohár) száraz fehérbor
0.5 dl víz

elkészítés

1

Melegítse elő a sütőt 180°C-ra (6. fokozat).

2

Mossa meg a paradicsomot.

3

Ecsettel kenje be a halat olajjal. Tegye a bőrével lefelé enyhén kiolajozott tepsibe.

4

Sózza és borsozza meg, majd szórja rá a hagymát és a fokhagymát. Tegye a zöldfűszereket a hal köré. Öntse rá a fehérbort és a vizet.

5

Süsse a sütőben nagyjából 20 percig (a hal vastagságától függően).

6

A sütés félidejében fordítsa meg a halat, locsolja meg saját levével, majd adja hozzá az egész paradicsomokat.

7

Mielőtt felszolgálná, távolítsa el a bőrét, és adjon mellé köretet.


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes