Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Házi hamburger lilahagyma lekvárral, coleslaw salátával

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

Ha valaki még nem készített házi burgert ebben a szezonban, az most fog! A Lefőzlek következő epizódjában Rákóczi Feri bemutatja azt a hamburgerreceptet, amit biztos, hogy nem csak egyszer fogtok elkészíteni otthon.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 10 perc

hozzávalók a hamborgerhez

4 db hamburgerzsemle
600 g marha darálthús
200 g marhafaggyú
egy csipet
egy csipet Bors
8 szelet cheddar sajt
fél fej jégsaláta
2 fej paradicsom

hozzávalók a lilahagyma lekvárhoz

1 kg lilahagyma tisztítva, karikázva
6 evőkanál barnacukor
1 ág rozmaring
1 dl vörösbor
fél dl balzsamecet
3 evőkanál olaj
egy csipet
egy csipet Bors

hozzávalók a coleslaw salátához

fél fej káposzta
3 db répa
4 dl majonéz
2 dl tejszín
3 evőkanál porcukor
2 evőkanál fehérborecet
egy csipet
egy csipet frissen őrölt bors
egy kevés olaj

elkészítés

1

Az első feladat a lilahagyma-lekvár elkészítése. Egy nagyon koncentrált ízű, kellemes állagú lekvár lesz a végeredmény, csak egy kis türelem kell hozzá.

2

Pucold meg a hagymákat, és karikázd fel őket.

3

Egy vastag aljú edényben melegítsd fel az olajat, mehet rá a hagyma, sózd meg.

4

Kicsit párold a karikákat, majd mehet hozzá a cukor. Kell egy kis idő itt is, szépen olvadjon meg a cukor, ezután add hozzá a vörösbort és a balzsamecetet.

5

Mehet hozzá a rozmaring és a bors is. Lassú tűzön főzd addig, amíg nem éred el a kívánt állagot.

6

A coleslow salátához a külső leveleitől megszabadított káposztát és aprítsd fel, akár reszelheted is nagy lyukú reszelőn.

7

Pucold meg a répákat, ezeket is reszeld le.

8

A többi hozzávalót alaposan keverd össze, majd öntsd rá a káposzta és a répa keverékére.

9

Alaposan kavard össze, mehet néhány órára a hűtőbe.

10

A húspogácsához keverd össze egy tálban a darált marhahúst és a faggyút, alaposan gyúrd össze őket, majd formázd meg a pogácsákat.

11

Ilyenkor nem kell bele semmi, ha jó minőségű a hús, fűszerek nélkül is mennyei lesz.

12

Alaposan izzítsd be a grillt.

13

Mehet rá a hús, amit most sózz, borsozz. Süsd meg mindkét oldalát, de figyelj, hogy véletlenül se szárítsd ki.

14

A zsemléket vágd ketté, pirítsd meg ezeket is.

15

A pirult zsemleszeletre tegyél a lilahagyma-lekvárból, jöhet rá a saláta, a paradicsomkarikák és végül a hús.

16

Bevethetsz még extra mustárt, BBQ szószt, amit csak szeret a család. Kész is!


Allergének: