receptet találtunk
Ha valaki még nem készített házi burgert ebben a szezonban, az most fog! A Lefőzlek következő epizódjában Rákóczi Feri bemutatja azt a hamburgerreceptet, amit biztos, hogy nem csak egyszer fogtok elkészíteni otthon.
Kép forrás: saját forrás
Az első feladat a lilahagyma-lekvár elkészítése. Egy nagyon koncentrált ízű, kellemes állagú lekvár lesz a végeredmény, csak egy kis türelem kell hozzá.
Pucold meg a hagymákat, és karikázd fel őket.
Egy vastag aljú edényben melegítsd fel az olajat, mehet rá a hagyma, sózd meg.
Kicsit párold a karikákat, majd mehet hozzá a cukor. Kell egy kis idő itt is, szépen olvadjon meg a cukor, ezután add hozzá a vörösbort és a balzsamecetet.
Mehet hozzá a rozmaring és a bors is. Lassú tűzön főzd addig, amíg nem éred el a kívánt állagot.
A coleslow salátához a külső leveleitől megszabadított káposztát és aprítsd fel, akár reszelheted is nagy lyukú reszelőn.
Pucold meg a répákat, ezeket is reszeld le.
A többi hozzávalót alaposan keverd össze, majd öntsd rá a káposzta és a répa keverékére.
Alaposan kavard össze, mehet néhány órára a hűtőbe.
A húspogácsához keverd össze egy tálban a darált marhahúst és a faggyút, alaposan gyúrd össze őket, majd formázd meg a pogácsákat.
Ilyenkor nem kell bele semmi, ha jó minőségű a hús, fűszerek nélkül is mennyei lesz.
Alaposan izzítsd be a grillt.
Mehet rá a hús, amit most sózz, borsozz. Süsd meg mindkét oldalát, de figyelj, hogy véletlenül se szárítsd ki.
A zsemléket vágd ketté, pirítsd meg ezeket is.
A pirult zsemleszeletre tegyél a lilahagyma-lekvárból, jöhet rá a saláta, a paradicsomkarikák és végül a hús.
Bevethetsz még extra mustárt, BBQ szószt, amit csak szeret a család. Kész is!
Allergének: