Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Temesvári sertésragu

Répási Eszter
vezető dietetikus

A temesvári sertésragu egy könnyedén elkészíthető ebéd, mely a benne található húsnak köszönhetően teljes értékű fehérjével látja el a szervezetünket, a zöldbab magas rosttartalma pedig jótékonyan hat az emésztésünkre.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 25 perc

hozzávalók

500 g sertéscomb
1 db paprika
2 db paradicsom
200 g zöldbab
120 ml 12 %-os tejföl
2 evőkanál olaj
1 csipet só vagy zöldfűszer
1 csokor petrezselyem

elkészítés

1

Mossuk meg a paprikát és a paradicsomot, majd kockázzuk fel.

2

Mossuk meg a húst, majd tisztítsuk meg, ezután pedig kockázzuk fel.

3

A felhevített olajon pirítsuk át a paprikát és a paradicsomot, majd adjuk hozzá a húst is.

4

Fűszerezzük.

5

Ha a hús már félig megpuhult, keverjük hozzá a zöldbabot is.

6

Főzzünk mindent puhára, majd melegítsük hozzá a tejfölt is.


Allergének: tojás