Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Vörösáfonyás biscotti

Répási Eszter
vezető dietetikus

A biscotti egy olasz eredetű desszert. Pisztácia és vörösáfonya helyett egyéb aszalt gyümölcsökkel és olajos magvakkal is elkészíthető. Aszalt gyümölcsökből, mindig a cukrozatlant válasszuk!

Kép forrás: saját kép


Tálalás: 0 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 50 perc

hozzávalók

50 g vaj
80 g xilit
100 g liszt
200 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
120 g pisztácia
80 g aszalt vörös áfonya
1 kk sütőpor

elkészítés

1

Mérjük ki a hozzávalókat.

2

A vajat keverjük habosra az édesítővel.

3

Ehhez adjuk hozzá a tojást, keverjük jól el, majd ezután a többi hozzávalót is adjuk hozzá.

4

Gyúrjuk egynemű tésztává.

5

A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk, és 2-3 cm magas 8 cm széles rúdat formálunk belőle.

6

175°C-ra előmelegített sütőben Légkeveréssel sütve kb 25-30 perc alatt készre sütjük.

7

Ha megsült, vegyük ki és hagyjuk lanygosra hűlni.

8

Szeleteljük fel 1-1,5 cm vastag szeletekre.

9

140°C-os sütőben oldalanként 10 perc alatt süssük készre.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz tojás