Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Gazpacho – spanyol paradicsomleves

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

Ahány ház, annyi gazpacho, vagyis jéghideg zöldséges paradicsomleves. A legfőbb oka, amiért én kedvelem ezt a levest, hogy zöldségpucolással együtt 10 perc alatt elkészül. Süssünk hozzá ropogós héjú, gluténmentes kenyeret, vagy bagettet, a levest pedig jól hűtsük le. Ami nem hiányozhat a gazpachoból, az a paradicsom és a nyers uborka. A többi hozzávalót ízlés szerint variálhatjuk.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

4 db érett paradicsom
fél db kígyóuborka
fél db piros kaliforniai paprika
fél db kápia paprika
1 db apró lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
5 levél friss bazsalikom
ízlés szerint
1 nagy csipet frissen őrölt feketebors
ízlés szerint chili
3 evőkanál Auchan olívaolaj
1 evőkanál Auchan almaecet
1 szelet gluténmentes kenyér

hozzávalók a tálaláshoz

ízlés szerint gluténmentes kenyér vagy bagett

elkészítés

1

A paradicsomok tetején ejtsünk kicsi kereszt alakú bemetszést, tegyük forrásban lévő vízbe és főzzük így kb. fél percig. Egy tálba készítsünk hideg vizet, szedjük át ebbe a paradicsomokat. Hagyjuk pár percig a hideg vízben, így a bőre szinte magától lejön.

2

A zöldségeket tisztítsuk meg és vágjuk őket apró kockára.

3

A tálaláshoz érdemes félrerakni az aprított zöldségekből.

4

Turmixoljuk a zöldségeket kívánt állagúra. A levest készíthetjük teljesen egyneműre, de van, aki kissé darabosan szereti. Tegyük a turmixba a zöldségek mellé a gluténmentes kenyeret, az olajat, almaecetet és a fűszereket, majd pörgessük át így újra.

5

Tálaljuk jól lehűtve a félretett zöldségekkel és friss kenyérrel.


Allergének: