receptet találtunk
Ahány ház, annyi gazpacho, vagyis jéghideg zöldséges paradicsomleves. A legfőbb oka, amiért én kedvelem ezt a levest, hogy zöldségpucolással együtt 10 perc alatt elkészül. Süssünk hozzá ropogós héjú, gluténmentes kenyeret, vagy bagettet, a levest pedig jól hűtsük le. Ami nem hiányozhat a gazpachoból, az a paradicsom és a nyers uborka. A többi hozzávalót ízlés szerint variálhatjuk.
Kép forrás: saját forrás
A paradicsomok tetején ejtsünk kicsi kereszt alakú bemetszést, tegyük forrásban lévő vízbe és főzzük így kb. fél percig. Egy tálba készítsünk hideg vizet, szedjük át ebbe a paradicsomokat. Hagyjuk pár percig a hideg vízben, így a bőre szinte magától lejön.
A zöldségeket tisztítsuk meg és vágjuk őket apró kockára.
A tálaláshoz érdemes félrerakni az aprított zöldségekből.
Turmixoljuk a zöldségeket kívánt állagúra. A levest készíthetjük teljesen egyneműre, de van, aki kissé darabosan szereti. Tegyük a turmixba a zöldségek mellé a gluténmentes kenyeret, az olajat, almaecetet és a fűszereket, majd pörgessük át így újra.
Tálaljuk jól lehűtve a félretett zöldségekkel és friss kenyérrel.
Allergének: