Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Granola

Répási Eszter
vezető dietetikus

A házilag elkészített granola jó alternatíva lehet reggelire, tízóraira vagy uzsonnára. Fogyaszthatjuk tejjel vagy joghurttal. Hozzájárul a napi rost bevitelünkhöz, és lényegesen kevesebb cukrot tartalmaz, mint bolti társai.

Kép forrás: saját


Tálalás: 18 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

500 g nagyszemű zabpehely
2 ek méz
1 ek kókuszolaj
1 db tojás fehérje
1 marék kesudió
1 marék mandula
1 marék vörösáfonya
1 marék banánchipsz
1 marék kókuszforgács
izlés szerint fahéj

elkészítés

1

Egy tálba öntjük a zabpelyhet, hozzákeverjük a mézet, a kókuszolajat, a tojás fehérjét és a fahéjat.

2

Ezt a keveréket egy tepsibe öntjük, eloszlaltjuk benne és 165°C-on kb 30 perc alatt megpirítjuk.

3

Amíg pirul a többi hozzávalót durvára vágjuk, majd a kész granolához keverjük.

4

Egy üveg tároló edénybe öntjük, így akár egy hónapig is eláll.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózmentes Tojást tartalmaz