receptet találtunk
Ez egy mára már nagyon észak-amerikai, helyben szinte kötelező karácsonyi édes-krémes-alkoholos ital, aminek európai gyökereiért bizony egészen a 17. századi Kelet-Angliáig kéne időutaznunk. De nem biztos, hogy megérné, hiszen semmi bizonyíték nincs rá, hogy a hajdanán volt változat is van ennyire finom, mint amit most Dórával közösen elkészíthettek. Persze, ha van egy időgépetek, akkor szóljatok!
Kép forrás: saját forrás
A tojások sárgáját elektromos keverővel fehéredésig keverjük a cukorral és a vanília rúd kikapart magjaival.
Visszaöntjük a lábasba, és állandó keverés mellett kb. 4-5 percig főzzük. Nagyon fontos, hogy ne forraljuk, különben kicsapódik a tojás.
Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az alkoholt. (Vodka és narancslikőr helyett készíthetjük 2 dl whisky-vel is.)
Hűtőben 2-3 napig érlelhetjük - minél több benne az alkohol, annál tovább eláll, hidegen fogyasztva is mennyei.
Allergének: laktóz