Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Sörös ír marha

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

A legjobb őszi-téli kaja, kicsit beef bourguignon, csak éppen sörrel készül. Egészen fantasztikus élmény, hogy az első falattól kezdve előcsalogatja belőled az avartakaróval borított őszi erdei séták, a téli kirándulások utáni kandallós esték minden emlékezetes pillanatát. És még csak be sem kell hunyni hozzá a szemedet.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 3 óra

hozzávalók

1 kg marhapofa. Ha nincs, akkor lábszár
600 g burgonya
100 g vaj
1 üveg belga sör
3 dl zöldség alaplé
3 szál angolzeller
1 db sárgarépa
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 közepes konzerv sűrített paradicsom
6 db csiperke gomba
1 kevés friss kakukkfű
1 kevés liszt
1 csipet só, bors

elkészítés

1

Egy nagy, öntöttvas lábast használjunk, az be lehet tenni a sütőbe is. A nagyobb kockákra vágott húst megforgatjuk lisztben.

2

Felolvasztott vaj és egy kevés olívaolaj keverékén aranybarnára pirítjuk őket.

3

Kiszedjük, majd lepirítjuk a hagymát, fokhagymát.

4

Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az aprított szárzellert és a répát.

5

Mehet vissza a hús, plusz só, bors és a kakukkfű.

6

Jöhet rá a sör és az alaplé is.

7

Ezután mehet is lefedve a 150 fokra előmelegített sütőbe.

8

2 óra elteltével adjuk hozzá a tisztított, negyedelt gombákat és a krumplit is. Még így sütjük egy órán keresztül.


Allergének: