Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Almás fahéjas zabkása

Répási Eszter
vezető dietetikus

Az almás zabkása jó ötlet lehet reggelire, ugyanis a zabnak köszönhetően lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, a tej teljes értékű fehérjetartalma pedig hozzájárul napi fehérjeszükségletünk kielégítéséhez.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 15 perc

hozzávalók

450 ml mandulatej
12-13 ek zabpehely
2 db kisebb alma
izlés szerint fahéj
izlés szerint xilit ízlés szerint

elkészítés

1

A tejet egy lábasban felforraljuk.

2

Beleszórjuk a zabpelyhet, állandó kevergetés mellett kása állagúra főzzük.

3

Megszórjuk fahéjjal és egy kevés xilitet is keverünk bele.

4

Az almákat megmossuk, kicsumázzuk, majd felkockázzuk.

5

Keverjük bele az almát a zabkásába.

6

Ehetjük melegen vagy hidegen is.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózmentes Tojásmentes