Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Cideres Csontos karaj, babos paradicsom

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

Vajon a sertés szereti a cidert? Szereti bizony! A könnyed nyárestéken pedig te is imádni fogod ezt a párosítást!

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 60 perc
Elkészítési idő: 25 perc

hozzávalók

4 szelet Csontos sertéskaraj
egy kevés kakukkfű
egy kevés Só és őrölt bors
1 üveg alma cider
1 doboz konzerv bab
2 fej lilahagyma
15 szem koktélparadicsom
1 csokor koriander
egy kevés római kömény
1 dl olívaolaj

elkészítés

1

A húsokat átforgatjuk az olívaolajban, rászórjuk a friss kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk és hozzáöntjük a cidert. Legalább egy órát pihentetjük, így a megfelelő hőmérsékletre melegszik sütés előtt.

2

Felforrósítjuk a serpenyőt, és a karaj egyik oldalát 4 percig, majd fordítás után ismét 4 percig sütjük, végül egy tálon letakarva pihentetjük 8 percig.

3

Alaposan lecsöpögtetjük a konzervbabot, a lilahagymát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A paradicsomot negyedeljük.

4

A hozzávalókat összekeverjük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, ízesítjük római köménnyel, sóval és alaposan megszórjuk az aprított korianderrel.


Allergének: